PORUKE U VREMENSKIM KAPSULAMA: Đaci OŠ "Svetozar Marković" na originalan način obeležili rođendan

B.B.

20. 10. 2021. u 16:29

OSNOVNA škola "Svetozar Marković" na Vračaru danas obeležava 71. godinu postojanja. Zbog aktuelne epidemiološke situacije izostala je tradiocionalna priredba, ali će ovaj rođendan učenici, sasvim sigurno, najviše pamtiti. Na đačko doba, kroz nekoliko godina, podsetiće ih vremenske kapsule, koje su napravili.

ПОРУКЕ У ВРЕМЕНСКИМ КАПСУЛАМА: Ђаци ОШ Светозар Марковић на оригиналан начин обележили рођендан

Foto: OŠ "Svetozar Marković"

Prema rečima Ivane Orolicki, direktorke škole,  odeljenja od prvog do četvrtog razreda, prave vremenske kapsule koje će biti odložene u školi i zaključane do kraja osmog razreda. Sva odeljenja u mlađim razredima, iscrtala su svoj deo školskog dvorišta.

- Učenici od petog do osmog razreda prave vremensku kapsulu koja će se otvoriti na Dan škole za 10 godina - kaže Orolicki. - U kapsulu ćemo staviti pisma budućem Svetozarcu, poruke, preporuke za najbolji film, igricu, drušvenu igru, izjave nastavnika, izvode iz školske dokumentacije. Izbor priloga za kapsulu napraviće žiri sastavljen od nastavnika. Predstavnici učeničkog parlamenta sedmog i osmog razreda i predsednici odeljenjskih zajednica petog i šestog razreda prisustvovaće ceremoniji zatvaranja i odlaganja kapsule danas u 16 časova.

Iako je dan škole, nastava se odvija normalno, a đaci su na prvom času gledali snimljen nastup školskog hora i čuli pozdravnu reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)