"ŠKODA" ĆE PRAVITI TRAMVAJE I U SRBIJI: Goran Vesić u Pragu - češki gigant do kraja 2021. godine stiže u Kragujevac

J. D.

15. 10. 2021. u 07:52

KOMPANIJA "Škoda" donela je odluku da do kraja ove godine počne proizvodnju tramvaja u Kragujevcu. Ovu informaciju saopštio je Zdenek Majer, potpredsednik "Škode" Goranu Vesiću, zameniku gradonačelnika Beograda, koji je na poziv čeških kompanija, u četvrtak predstavljao mogućnost investiranja u Beograd.

ШКОДА ЋЕ ПРАВИТИ ТРАМВАЈЕ И У СРБИЈИ: Горан Весић у Прагу - чешки гигант до краја 2021. године стиже у Крагујевац

"Škodin" tramvaj u Pragu / Foto Vikipedija

Vesić je obavestio češke domaćine da će Beograd u narednih pet godina kupiti 80 novih trolejbusa, kao i 120 tramvaja. Tako da uz kupovinu 500 autobusa na prirodni gas, od koji se prvih sto već nabavlja, to će značiti potpunu zamenu voznog parka gradskog prevoznika.

On je pozvao kompaniju "Škoda" da učestvuje na tenderima koje će grad narednih meseci da raspiše i pozdravio njihovu odluku da počnu sa proizvodnjom u Srbiji.

Vesić je posetio i kompaniju "EP holding", koja je zainteresovana za ulaganje u energetiku Beograda, toplane, kao i nova postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije.

- "EP holding" je jedna od najvećih evropskih kompanija u ovoj oblasti i njihovim predstavnicima smo poručili da su dobrodošli u Beograd i da se radujemo njihovim investicijama - izjavio je Vesić koji je na sastanku sa češkim kompanijama zainteresovanim za investiranje u Beogradu rekao je da su do sada najveće češke investicije bile usmerene na građevinarstvo i nekretnine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna