"SKADARLIJSKA BOEMIJA" U SUBOTU: Bogat kulturno-umetnički program u Skadarliji

J.D.

21. 09. 2021. u 15:24

TURISTIČKA organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije organizuju boemsko veče u Skadarliji u subotu od 19 časova. Veče će biti posvećeno poznatim ličnostima koje su živele, stvarale i ostavile neizbrisiv trag u kulturnom životu prestonice.

СКАДАРЛИЈСКА БОЕМИЈА У СУБОТУ: Богат културно-уметнички програм у Скадарлији

Foto Lična arhiva

Kroz period kada je Skadarlija živela i odisala boemskim duhom posetioce će povesti brojni glumci, pevači i umetnici, uz ambijent, pesmu i muziku praćenu stihovima i tekstovima posvećenim Skadarliji i Beogradu. O boemiji će govoriti glumica Vjera Mujović, od dobošara će moći da se čuje "Kodeks o ponašanju u Skadarliji", a program će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića.

Veći deo večeri će proteći u pesmi i slavnim numerama našeg renomiranog kompozitora Radeta Radivojevića, kome je ove godine pripala čast da ponese titulu Skadarlijskog boema 2021. godine. Posetioci će uživati u pesmama koje će izvesti poznati pevači narodne i tradicionalne muzike Čeda Marković i Danka Stojiljković. Seriju numera izvešće i vokalne solistkinje RTS-a Vesna Dimić i Biljana Petković u pratnji benda "Mocart" koji predvodi Nenad Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu