HUMANITARNA ŠETNJA ZA VANJU: U Resniku organizovana akcija prikupljanja pomoći za lečenje teško obolele bebe

S. V.

19. 09. 2021. u 09:17

VIŠE od hiljadu ljudi okupilo se juče u rakovičkom naselju Resnik, gde je bila organizovana humanitarna šetnja "Dva i po miliona koraka za Vanju" kako bi skrenuli pažnju na borbu četvoromesečne Vanje Malović.

ХУМАНИТАРНА ШЕТЊА ЗА ВАЊУ: У Реснику организована акција прикупљања помоћи за лечење тешко оболеле бебе

HUMANI Resničani se masovno odazvali pozivu, Foto Arhiva

NJoj je pre dva meseca dijagnostikovana opaka, progresivna bolest spinalna mišićna atrofija, a lečenje genskom terapijom košta dva i po miliona evra.

Skup Resničana počeo je kod TC "Avala grad", posle čega su se šetači uputili do Crkve Svetog vladike Nikolaja Žičkog, gde je održan moleban za obolelu devojčicu. Humane komšije su se vratile na polaznu tačku, gde je organizovan bazar i kulturno-zabavni program, u čiju se organizaciju uključio veliki broj lokalnih preduzetnika. Na ovaj human gest, komšije porodice Malović odlučile su se zbog zabrinutosti što sakupljanje novca za Vanjino lečenje napreduje sporo. Nemoćni roditelji se bore uz pomoć dobrih ljudi, ali je dosad je uplaćeno samo devet odsto potrebnih sredstava.

- Znamo ih ovde kao dobru porodicu, sjajne ljude, komšije i prijatelje, te nismo mogli da sedimo skrštenih ruku. Vanjina borba je ujedinila ceo Resnik, pa smo pokušali da pesmom, igrom, bazarom, pozovemo i druge da se što pre uključe i pomognu. Obaveza svih nas je da pokažemo solidarnost i humanost u ovakvim slučajevima - rekla je Irena Marić, jedan od organizatora ovog događaja.

POMOĆ NA NEKOLIKO NAČINA

NOVČANA sredstva se za Vanju prikupljaju preko humanitarne fondacije "Budi human". Vanji se može pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: upišite 1077 i pošaljite SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72
Uplatom na devizni račun: 160600000113399451
IBAN: RS35160600000113399451

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)