TINEJDŽERI "MUČILI" SPASIOCE: Završena još jedna kupališna sezona na bazenima i Savskom jezeru

G. N.

02. 09. 2021. u 09:41

LOŠI vremenski uslovi stavili su tačku na ovogodišnju kupališnu sezonu, čak i pre njenog zvaničnog kraja.

ТИНЕЈЏЕРИ МУЧИЛИ СПАСИОЦЕ: Завршена још једна купалишна сезона на базенима и Савском језеру

Foto V. Danilov

Tokom minulih dana gradski bazeni zatvorili su kapije svojih kompleksa za rashlađivanje, a plažna ograda uklonjena je i na Savskom jezeru. Iz uprave "Ade Ciganlije", a i nadležni u sportskim centrima, ovu letnju sezonu ocenjuju kao uspešnu, pre svega jer nisu zabeležene ozbiljnije spasilačke intervencije.

S druge strane, ostvareni su i značajni finansijski dobici, jer je poseta na pojedinim kupalištima ove godine zabeležila rekordne brojke.

Plava zastavica na Adi Ciganliji spuštena je u nedelju. Čuvari plaže više nisu potrebni, a njihova uloga ovog leta bila je ključna. Samo u prve dve nedelje broj intervencija pretio je da premaši ukupan broj spasilačkih akcija tokom 2020. godine. Međutim, sezona se ipak svrstava u uspešne.

- Najviše problema imali smo sa tinejdžerima starosti od 15 do 21 godine - otkriva nam Miodrag Jović iz JP "Ada Ciganlija". - Od 17 intervencija ukupno, 14 je bilo u toj uzrasnoj kategoriji. Ipak, ova sezona se petu godinu zaredom završila bez utapanja u vreme nadzora, što je još jednom pokazalo da smo među najbezbednijim kupalištima u Evropi.

Kada govorimo o intervencijama službe obezbeđenja, najviše intervencija je bilo usmereno ka adolescentima i maturantima u junu.

Kako kaže Jović, plažna obala duga je šest kilometara, te je bili dovoljno prostora da posetioci naprave socijalnu distancu, koja se mahom poštovala.

Dan za danom, kapije kupališta zatvarali su "11. april" i "Tašmajdan". Sezona kupanja na Novom Beogradu je zvanično zatvorena u ponedeljak. Kako su nam rekli iz ovog sportskog centra, spasilačkih intervencija nije bilo.

I na "Tašmajdanu" je sezona, koja je zvanično gotova u utorak, bila mirna. Spasioci su preventivno delovali, upozoravali su kupače na zabranu skakanja u bazen i držanje distance.

KOD "GALETA" REKORDNO

BAZENI "25. maj" poslednji su juče zatvorili otvoreni kompleks. Prema rečima direktora Miloša Milića, ova sezona bila je najuspešnija u poslednjih petnaestak godina.

- Ovog leta poseta je bila rekordna, čemu su doprinele tropske temperature. Konačno smo se finansijski stabilizovali, pošto su prethodne dve godine bile teške zbog  epidemiološke situacije - iskren je Milić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)