VESIĆ O TABLETIMA ZA OSNOVCE: Svaki učenik će imati svoj računar, Beograd je spreman za digitalnu nastavu

Tanjug

01. 09. 2021. u 08:39

BEOGRADSKI osnovci od danas će u školama imati tablete koji će im služiti isključivo za učenje, a prva opština čiji mališani će se upoznati sa takvim vidom nastave biće Barajevo, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ВЕСИЋ О ТАБЛЕТИМА ЗА ОСНОВЦЕ: Сваки ученик ће имати свој рачунар, Београд је спреман за дигиталну наставу

Foto: Beoinfo

Ukupno 67.952 tableta i 6.752 laptop računara za nastavnike i učitelje biće raspoređeno po svim beogradskim opštinama do 16. septembra, rekao je Vesić novinarima ispred magacina Beogradskog vodovoda i kanalizacije, koji je ustupio prostor za skladištenje te opreme.

On je podsetio da je Grad obezbedio tablet za svakog osnovca koji ide u 3, 4, 5. i 6. razred i dodao da posle tri godine tablet postaje vlasništvo roditelja.

- Tablet je osiguran i imaće besplatnu karticu Telekoma Srbije na kojoj će biti besplatni internet, a imaće i QR kod za besplatne digitalne udžbenike - rekao je Vesić.

Kako kaže, time je deci i predavačima omogućeno da otpočnu sa digitalnom nastavom.

- Naše škole sve imaju vaj-faj i Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi u kom je sve spremno za digitalnu nastavu - istakao je Vesić i dodao da je upotreba tableta jednostavna.

Kaže, potrebno je da se skenira QR kod putem sajta Beotablet, a mališani treba da znaju da tablete neće moći da koriste od 22 do 6 ujutru.

- Moći će da posećuju samo sajtove za obrazovanje, tableti će biti nastavno sredstvo, a ne sredstvo zabave - naglasio je Vesić.

Distribucija tableta 2. septembra biće organizovana u opštini Stari grad, narednog dana u Rakovici, a očekuje se da do 16. septembra obuhvati sve beogradske opštine.

Vesić napominje da će svako dete u Beogradu imati tablet i besplatan internet, i da će moći da koristi digitalne udžbenike koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete.

- Beograd ima dovoljno sredstava da može da ulaže u obrazovanje dece - istakao je Vesić.

Oko 103.000 beogradskih osnovaca od danas će dobiti besplatne tablete i digitalne udžbenike, a prva dva razreda osnovne udžbenike.

BONUS VIDEO: IZ BEOGRADA U DUBAI: Virtuelna izložba " EKSPO 2020 - Dubai" postavljena u Galeriji BW

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!