Odgovor na tekst „JOŠ JEDNA DIVLJA DEPONIJA U BEOGRADU: Vesić najavio hitnu reakciju gradskih vlasti“

Novosti onlajn

20. 08. 2021. u 13:58

U CELOSTI i bez izmena objavljujemo tekst odgovora koji je Novko Steljić uputio na tekst pod naslovom „JOŠ JEDNA DIVLjA DEPONIJA U BEOGRADU: Vesić najavio hitnu reakciju gradskih vlasti.“

Одговор на текст „ЈОШ ЈЕДНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА У БЕОГРАДУ: Весић најавио хитну реакцију градских власти“

Foto: Fejsbuk

„Nije tačna informacija da na svojoj privatnoj parceli u Malom Mokrom Lugu držim divlju deponiju na kojoj odlažem otpad i trujem građane Malog Mokrog Luga. Takođe, netačni su navodi da se bahato ponašam prema građanima Beograda, komunalnoj policiji i gradskim inspektorima.

Dana 16.08.2021. godine u 11:30 časova na teren su izašli inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove, sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, kojom prilikom su sačinili zapisnik prilikom sprovođenja inspekcijskog nadzora u pogledu navodnog deponovanog građevinskog otpada na parceli u mom vlasništvu. Tom prilikom je u zapisniku navedeno da na parceli u vlasništvu N.S. ne stoji nikakva deponija i komunalni otpad, već da se u nastavku parcele u vlasništvu N.S. nalaze parcele drugih fizičkih lica i da je u trenutku vršenja inspekcijskog nadzora utvrđeno da se obavlja kontinuirani svež dovoz i odlaganje građevinskog i komunalnog otpada u velikim količinama.

Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora na parceli u mom vlasništvu, ostalo je potpuno jasno da ja ni na koji način nisam narušio ekologiju, a ponajmanje zagadio okolinu, niti da sam na svom placu odlagao komunalni otpad i držao divlju deponiju. Dodatno, inspekcijski nadzor je od strane inspektora i komunalne policije vršen i ranije, shodno činjenici da se u okolini odlažu otpadni materijali, ali inspektori nikada nisu utvrdili da se otpadni materijali odlažu od strane N.S, niti da se odlaže na parceli u mom vlasništvu.

Napominjem, da sam upravo zbog odlaganja otpada na susednim parcelama u vlasništvu drugim lica, a koje su u blizini moje, angažovano fizičko lice koje će kontrolisati i sprečavati odlaganje otpada na mojoj parceli, očistio celu površinu svoje parcele svoje parcele od đubreta koji se baca i svojim komšijama kupio kontejnere, kako ne bi bacali đubre na moj plac.

Kao dokaz da ne vršim usluge deponovanja, niti skladištim otpad, potvrđuje i niz oslobađajućih presuda Prekršajnog suda.

Podržavam odluku zamenika gradonačelnika Beograda da se bori protiv divljih deponija, što ja i sam činim, ali još jednom naglašavam,kao što su to potvrdili i inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove za zaštitu životne sredine, da na mojim parcelama ne postoji nikakva divlja deponija već na susednim parcelama koji su u svojini drugih lica.

Na kraju dodajem i to da pozivam novinare "Novosti" da izađu na teren i sami se uvere u moje navode, odnosno uvere se da na mojoj parceli ne postoji nikakva divlja deponija i da moja parcela nije zatvorena od strane inspekcije. Tom prilikom novinarima mogu pokazati i odluke Prekršajnog suda kao i sam Zapisnik o inspekcijskom nadzoru od 16.08.2021.godine.“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu