RODITELJIMA NA RAČUN PO 6.000 DINARA: Prijave za besplatne udžbenike od 15. avgusta, najavio Vesić

B.B.

30. 07. 2021. u 16:33

RODITELJI, čija deca pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole moći će, od 15. avgusta do 15. septembra, da se jave na konkurs Fondacije za mlade talente, kako bi im bio uplaćen novac za kupovinu osnovnih udžbenika ili refundirani troškovi, ako su knjige već kupili, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. Učenici prvog i drugog razreda, njih oko 34.000, dobiće od Grada besplatane štampane udžbenike za srpski, matematiku, svet oko nas i strani jezik.

РОДИТЕЉИМА НА РАЧУН ПО 6.000 ДИНАРА: Пријаве за бесплатне уџбенике од 15. августа, најавио Весић

Foto: B. Milošević

Prema rečima Vesića, roditelji će moći da se prijave onlajn, uz potvrdu iz škole da im deca pohađaju ove razrede i spisak udžbenike koje koriste, nakon čega će im na žiro-račun biti uplaćen onoliko novca koliko četiri osnovna udžbenika koštaju. U proseku, roditeljima će biti isplaćeno oko šest hiljada dinara, u zavisnosti od izdavača. Iz gradske kase će za ove namene biti izdvojeno 190 miliona dinara, odnosno nešto više od milion i po evra.

Kako je već najavljeno Grad će kupiti i 67.592 tablet računara za učenike od trećeg do šestog razreda, koje će roditelji zadužiti na tri godine. Po isteku ovog roka, biće im poklonjeni. Grad je platio osiguranje za sve tri godine, tako da su osigurani od padanja, razbijanja, lomljenja, krađa. Ako se desi nešto, roditelji neće snositi troškove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)