ZAMENA PARCELA JE REALNA OPCIJA: Stanari Bloka 37 kod Vesića povodom gradnje sporne osmospratnice

Š. M.

29. 07. 2021. u 11:05

STANARI bloka 37 na Novom Beogradu juče su se u Skupštini grada sastali sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

ЗАМЕНА ПАРЦЕЛА ЈЕ РЕАЛНА ОПЦИЈА: Станари Блока 37 код Весића поводом градње спорне осмоспратнице

Foto P. Milošević

Oni su pozvani kako bi bili upućeni u pregovore koje Grad vodi sa investitorom osmospratnog poslovnog objekta, koji građani ovog kraja ne žele u svpojoj okolini.

Dogovor tri strane je sve bliži, a poslednje mašine napustiće gradilište početkom iduće nedelje.

Kako je za "Novosti" istakla Slađana Radak, stanarka bloka 37 koja je prisustvovala jučerašnjem sastanku, sve vodi ka tome da se naporni pregovori brzo okončaju.

- Zadovoljni smo ulaskom gradskih čelnika u pregovore sa investitorom, pošto su se na prva dva sastanka više postavili kao moderatori - ističe Radak.

- Čvrsto verujemo da će se pronaći rešenje. Grad je ponudio zamenu parcela, a ističu da se za dva meseca mogu završiti sve procedure. Svi se nadamo da će investitor prihvatiti ovu ponudu, što bi zadovoljilo sve tri strane.

Prema rečima naše sagovornice, stanari će u Bulevaru Milutina Milankovića 162 dežurati svakog dana dok se ne sklone sve građevinske mašine.

- Na gradilištu su trenutno prisutna još tri bagera, ali bi i oni brzo trebalo da napuste Blok 37 - uverena je Radakova. - Kada dođe do dogovora, grad će uraditi prenamenu parcele, pa će umesto komercijalne ona dobiti javnu namenu. Potom je potrebno izvesti tim stručnjaka koji će proceniti čemu bi ovaj prostor mogao da posluži: igralište ili parking.

Privatno obezbeđenje koje je nedavno angažovao investitor povuklo se sa parcele u Bulevaru Milutina Milankovića 162 posle samo nekoliko dana, a trenutno su na gradilištu ostali stražari. Za ostatak mašina predati su zahtevi za uklanjanje, pa bi to trebalo da se obavi u ponedeljak ili utorak.

NAPETI ODNOSI DVEJU STRANA

NAPETI odnosi između investitora i građana Bloka 37 vladaju od samog otpočinjanja radova na parceli u Bulevaru Milutina Milankovića 162. Građevinske mašine nekoliko puta su iznenada kretale sa radovima, a žitelji ovog dela prestonice napravili su i "živi zid" oko gradilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna