MALIŠANI DOBILI OAZU NA DEDINJU: Gradska uprava poklonila Dečjem kulturnom centru prostor za održavanje programa u Ulici Topličin venac

A. VOJINOVIĆ

11. 07. 2021. u 11:30

DEČJI kulturni centar Beograd od Gradske uprave dobio je novu zgradu u Ulici Topličin venac na Dedinju, u kojoj će mališani moći, pored već poznatog zdanja u Takovskoj 8, da uživaju i kreativno provode vreme u različitim radionicama, koncertima i predstavama.

МАЛИШАНИ ДОБИЛИ ОАЗУ  НА ДЕДИЊУ: Градска управа поклонила Дечјем културном центру простор за одржавање програма у Улици Топличин венац

Foto DKCB

Reč je o napuštenom i neuređenom objektu, kojeg čeka rekonstrukcija pod okriljem Grada, a završetak radova očekuje se do kraja sledeće godine.

- Na naše veliko zadovoljstvo, Gradska uprava prepoznala nas je kao kuću koja na veoma dobar i kvalitetan način obrazuje našu decu pa je na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića odlučila da nam pomogne da zajedničkim snagama nastavimo da sprovodimo svoju misiju - govori, za "Novosti", direktor DKCB Dragan Marić.

- Dodatni prostor na Topčiderskom vencu omogućiće neku vrstu decentralizacije kulturne ponude za decu i mlade i još više pružiti priliku da se umreže pojedinci i ustanove iz oblasti umetnosti, kulture i obrazovanja.

Prema rečima našeg sagovornika, objekat na Dedinju je trenutno u takvom stanju da zahteva značajne građevinske radove, a DKCB je, kako kaže, zajedno sa nadležnim institucijama počeo proceduru izrade projekta i pribavljanja svih neophodnih saglasnosti za rekonstrukciju.

- Očekujemo da ćemo do kraja sledeće godine završiti sve neophodne radove na rekonstrukciji i da će deca i mladi dobiti reprezentativan objekat Grada Beograda posvećen kreativnom odrastanju - navodi Marić.

Dragan Marić, Foto DKCB

Kako je zgrada u Topličinom vencu okružena zelenilom i velikim parkom, nadležni planiraju da ovde naprave pravu zelenu oazu za decu, koja će u prirodi provoditi slobodno vreme. Direktor Marić pored kreativnih radionica u umetničkim studijima i ateljeima koji će se odvijati ovde, izdvaja i programe namenjene internacionalnoj publici. A na otvorenoj sceni ispred zgrade, kako navodi, u zelenilu biće upriličeni koncerti, muzičke svetkovine, pozorišne predstave, letnji programi i drugi umetnički sadržaji visokog kvaliteta.

OKUPLjA DECU IZ EVROPE I SVETA

- DEČJI kulturni centar, nekadašnji Dom pionira, kao institucija od posebnog značaja za grad Beograd je kuća koja okuplja decu ne samo iz Beograda, već i iz cele Srbije i tokom različitih programa i manifestacija i decu iz cele Evrope i sveta. Samo tokom Međunarodnog susreta dece Evrope "Radost Evrope" ugostimo decu iz više od dvadeset zemalja, a tokom Svesrpskog dečjeg sabora domaćini smo deci iz dijaspore i rasejanja.

Mnogobrojni programi, festivali, radionice i seminari namenjeni deci i mladima, ali i učiteljima, nastavnicima, profesorima, umetničkim pedagozima, roditeljima, odvijaju se tokom čitave godine - navodi Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!