RUŠE SPRAT, A RADNIKA NEMA: Reporteri "Novosti" na nelegalnom gradilištu u Sazonovoj broj 21

Š. MAROVIĆ

10. 07. 2021. u 06:47

RUŠENjE nelegalno sazidanog sprata u Sazonovoj ulici 21 na Vračaru počelo je pre dva dana, očekuje se da bude završeno tokom leta, a ovaj posao na sebe je preuzeo investitor.

РУШЕ СПРАТ, А РАДНИКА НЕМА: Репортери Новости на нелегалном градилишту у Сазоновој број 21

Višespratnica na Vračaru / Foto D. Milovanović

Međutim, reporteri "Novosti", koji su u petak obišli gradilište na Vračaru, radnike nisu zatekli. Prilaz višespratnici je bio zatvoren, a nema ni table koja pokazuje informacije o investitoru, spratnosti i roku završetka radova. Objekat trenutno poseduje prizemlje i četiri sprata, od kojih će poslednji morati da bude uklonjen.

Kako su "Novosti" ranije pisale, građevinska inspekcija obišla je Sazonovu 28. novembra prošle i 2. januara ove godine, kada je gradilište zatvoreno, jer je investitor dozidao kvadrate mimo dozvole. Inspekcijska traka je brzo skinuta, radovi nastavljeni, pa je zabrana ponovo stavljena 4. februara, kada je nvestitor i uhapšen.

Za objekat u izgradnji graditelj poseduje građevinsku dozvolu za jednostrano uzidan stambeno-poslovni objekat. Omogućeno je da zgrada poseduje prizemlje i tri etaže, što nije ispoštovano. Inače, u Sazonovoj ulici nije dozvoljena izgradnja zgrada većih od tri sprata.

Kako je u petak istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić,investitor u Sazonovoj je dobio građevinsku dozvolu, ali je, kako kaže Vesić, smislio da izgradi još sprat-dva više i zaradi dodatno.

- A, mi imamo 95 odsto zahteva za legalizaciju stanova do sto kvadrata od "običnih" ljudi - argumentuje Vesić i navodi da nelegalna gradnja više neće biti tolerisana. - U sprezi sa raznim državnim službenicima su razni kvaziinvestitori, odnosno polukriminalci koji grade bespravno i uništavaju naš grad - kaže on. - Time nanose veliku štetu tako što dođu u neku ulicu, kupe plac, naprave bespravnu zgradu i zatim se nelegalno priključe na kanalizaciju i vodovod, odnosno unište sve ono što kuće u okolini imaju. Ti ljudičekaju kada će biti nova legalizacija, kako bi završili svoj posao.

U KOMŠILUKU JOŠ NELEGALNIH

OBILAZEĆI gradilište na Vračaru, reporteri "Novosti" zatekli su još jednu sličnu građevinu na broju 25, gde su grubi radovi završeni pre nekoliko godina. Fasada je kompletno završena, ali stolarija nije urađena. Na građevinskoj tabli stoji da je početak radova bio 10. septembar 2013. godine, a rok za završetak 31. 12. 2014. godine.

Objekat nikada nije useljen, niti je dobio potrebne papire za legalizaciju. Ulaz u zgradu je ograđen, a do danas nije primila stanare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!