VRAČARCI ZABRINUTI ZA SVOJ KRAJ: Još jedna višespratnica mogla bi da "nikne" na Neimaru

A. K.

22. 06. 2021. u 15:28

ZABRINUTI žitelji Neimara okupili su se danas u Hadži Milentijevoj ulici kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo povodom urbanističkog projekta, kojim je na uglu ove i Ulice Janka Veselinovića planirana izgradnja višespratnice.

ВРАЧАРЦИ ЗАБРИНУТИ ЗА СВОЈ КРАЈ: Још једна вишеспратница могла би да никне на Неимару

Privatna arhiva

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio je na javnu prezentaciju urbanistički projketa za izgradnju poslovno stambenog objekta, a prezentacija će trajati do 28. juna. Na uglu ove dve ulice sada se nalazi kuća, koja je građena početkom prošlog veka, kao i veći broj kuća u blizini. Prema planu, investitor bi na ovom mestu izgradio objekat sa pet spratova.

Svojim okupljanjem žele da je Neimar do decembra 2020. godine, bio pod privremenom zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.

- Prethodna zaštita je istekla, i sada ne postoje ograničavajući uslovi za ovaj deo grada, investitori su pohitali sa svojim predlozima i projektima - govore zabrinuti građani. - Izgradnjama višespratnica širom Vračara, smanjuje se kvalitet života, povećan je pritisak na saobraćajnu, grejnu, vodovodnu i generalno svu infrastrukturu.

Prema rečima žitelja Neimara, oni nemaju ništa protiv gradnje, ali samo ako se ona odvija nakon usvajanja i u skladu sa planovima zaštite koje pravi Zavod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna