POLOŽILI ISPIT ZRELOSTI: Maturantni 13. beogradske gimnazije, umesto proslave, pomogli lečenje blizanaca

B.B.

08. 06. 2021. u 17:01

MATURANTI Trinaeste beogradske gimnazije, pre zvaničnog testa znanja, položili su sa desetkom ispit iz zrelosti i humanosti. Umesto da poslednji dan u školi pamte po trubačima, kupanju u peni, polivanju, uspomena na završetak školovanja biće im osmesi blizanaca Jane i Ognjena Spasojevića, koji boluju od cerebralne paralize i potreban im je novac za lečenje matičnim ćelijama i terapije.

ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ЗРЕЛОСТИ: Матурантни 13. београдске гимназије, уместо прославе, помогли лечење близанаца

TRINAESTA BEOGRADSKA GIMNAZIJA

Gimnazijalci su hteli da odlazak iz školskih klupa proslave na žurci u dvorištu. Dali su po 400 dinara za piće, muziku, ali se čekalo "zeleno svetlo" nadležnih da mogu da se organizuju zabave. Međutim, kako zbog epidemiološke situacije, to nije bilo moguće, saopšteno im je da nema proslave u dvorištu. Njihova ozbiljnost i reakcija koju su pokazali, iznenadila je i kolketiv škole.

- Očekivali smo da će gunđati, kako sada da vraćaju pare, međutim oni su pronašli predivno rešenje - kaže Bojan Vučković, direktor Trinaeste beogradske gimnazije. - Najlepše je što je to njihova samostalna odluka. Sakupili su 97.200 dinara i odlučili da preko Fondacije "Budi human" uplate za lečenje blizanaca Jane i Ognjena. Svi smo ponosni na njih, što će poslednji dan u školi pamtiti po jednoj lepoj stvari koju su učinili i koja traje mnogo duže, nego zabava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!