VESIĆ O MERAMA PROTIV KORONE: Život pretiče odluke Kriznog štaba

Tanjug

05. 06. 2021. u 10:44

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Beograd stoji najbolje kada je reč o vakcinaciji protiv korona virusa i dodao da manje od 50 novozaraženih na dva miliona stanovnika nije veliki broj.

ВЕСИЋ О МЕРАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Живот претиче одлуке Кризног штаба

Foto P. Mitić

Vesić je na TV Prva rekao da polako dolazi vreme da se dozvoli da se muzika u ugostiteljskim objektima emituje do 24 sata i dodao da mu nije jasno zašto Krizni štab nije usvojio preporuke koje je Gradski zavod za javno zdravlje uputio pre oko mesec dana, a koje se tiču organizovanja svadbi i puštanja muzike.

On smatra da se došlo u situaciju da život polako pretiče mere i ukazao da mere moraju da budu takve da građani mogu da ih prihvate.

-Ne možemo da očekujemo od ljudi da isto poštuju mere kao onda kad je bilo mnogo zaraženih, istakao je Vesić.

On je ukazao da ako se sa merama ne ide u susret događajima, neće ih niko poštovati. -Moramo da pokažemo ljudima da su mere tu da bismo se zaštitili,objasnio je Vesić.

Podsetio je da je Beograd prešao 50 odsto vakcinisanih i da je najuspešniji je u tom procesu, i da zato nema razloga da deli sudbinu lokalnih samouprava koje nisu toliko uspešne u procesu vakcinacije.

-Beograd je skoro 40 odsto BDP zemlje i o tome mora da se vodi računa, ukazao je Vesić i dodao da ekonomski ne može da se priušti novo zatvaranje.

Vesić je ponovio da će na sednici Kriznog štaba tražiti da Beograd ne deli sudbinu lokalnih samouprava u kojima, kako je rekao, predsednici opština nisu hteli da se potrude da vakcinišu ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili