"BRAĆA RUSI SU NAM POMOGLI"! Troicki: Daćemo sve od sebe da pobedimo Kazahstan posle singla (VIDEO)

Novosti online 30. 11. 2021. u 16:02

TENISKA reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u četvrtfinale Dejsvis kupa, a pred duel sa Kazahstanom očekivanja je izneo selektor Viktor Troicki.

Foto: TSS

Novak Đoković i drugovi su zahvaljujući pobedi Rusije nad Španijom uspeli da prođu grupnu fazu i na taj način su dobili drugu šansu. Između ostalog, o tome su govorili upravo prvi reket sveta, ali i Dušan Lajović.

Troicki je još jednom istakao koliko je bilo napeto pratiti duel Rusije i Španije.

- Nakon teškog poraza od Nemačke, uspeli smo da se domognemo Madrida. Imali smo malo sreće, braća Rusi su nam pomogli. Zaista je bilo napeto, pratili smo taj meč do kraja, bilo je neizvesno do poslednjeg poena. Imalo smo mnogo sreće da dođemo do Madrida, ali gledaćemo da to iskoristimo na najbolji mogući način - rekao je Troicki.

On je potom analizirao narednog protivnika, selekciju Kazahstana.

- Stigli smo u ponedeljak i trenirali, momci su nastavili vredno da rade. Uslovi su dosta slični sa onim u Inzbruku, tako da nije potrebna prevelika promena što se svega tiče, naročito aklimatizacije za mečeve. U sredu igramo protiv Kazahstana, daćemo sve od sebe. Kazahstan je igrao svoje mečeve ovde, tako da su malo tu u blagoj prednosti. Ipak, na papiru, mogu da kažem da smo mi blagi favoriti. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo, probaćemo već posle singla. Najvažnije je da je dobra atmosfera u timu i da imamo šansu da opet igramo u četvrtfinalu - zaključio je osvajač Dejvis kupa 2010. godine.

Ovaj duel na programu je u sredu od 16 sati, a pobednik će u polufinalu igrati protiv Hrvatske koja je juče savladala Italiju.

 
Pogledajte više