SPEKTAKL U BOLONJI: Nezadovoljni Francuzi protiv domaćina!

M.M.

23. 07. 2022. u 12:01

ODBOJKAŠI Italije i Francuske sastaće se u polufinalu Lige nacija.

Foto Profimedia

Završni turnir se igra u Bolonji, većina reprezentacija se žalila na organizaciju, a po tom pitanju najviše su prednjačili upravo "Trikolori", na čelu sa naravno kontroverznim Ervinom Engapeom.

Italijani su regularni deo takmičenja završili kao prvoplasirani da bi u četvrtfinalu savladali Holanđane rezultatom 3-1.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Romano i Lavija sa 16, odnosno 13 poena, dok ih je pratio jedan od najperspektivnijih odbojkaša današnjice Alesandro Mikeleto sa 12.

FOTO: CEV

Sa druge strane Francuzi su nakon zauzete četvrte pozicije u grupi za protivnika dobili selekciju Japana, eliminisali su ih maksimalnim rezultatom, Žan Patri je bio glavna figura meča sa 19 poena, od kojih je čak 9 zabeležio u prvom setu.

Obe ekipe u svojim sastavima imaju fantastične pojedince, individualni kvalitet je možda za nijansu na strani Olimpijskog šampiona ali "Azurima" bi domaći teren mogao biti od ogromnog značaja.

Kada su se sastali u grupnoj fazi takmičenja Francuska je trijumfovala u tri seta, verujemo da će danas to biti skroz drugačija utakmica.

Odlučili smo se da stavimo akcenat na poene, prognoziramo da u prvom setu granica neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -46,5 (kvota 1,83)

Pogledajte više