DA LI JE OVO MOGUĆE: Oborio Boltov rekord, a onda mu ga poništili iz bizarnog razloga (VIDEO)

Novosti online 10. 07. 2020. u 19:59 >> 20:03

Američki atletičar Noa Lajls je na nekoliko trenutaka bio svetski rekorder s rezultatom boljim od onog koji je postigao Jusein Bolt na 200 metara (19,19 sekundi) nakon što je uspeo da istrči 18,90 sekundi na egzibicionom takmičenju na Floridi.

Foto: Printskrin

Lajls je bio u neverici nakon što je prešao ciljnu ravninu, da bi samo nekoliko minuta kasnije shvatio, kao i svi, da je zapravo bio u pogrešnoj stazi, kraćoj za 15 metara, pa prešao distancu od 185 metara.

Još na početku trke Lyajls je stekao vođstvo u odnosu na rivale Lemetrea i Martine (koji su sinhronizovano trčali u Švajcarskoj i Holandiji) te dominantno pobedio uz vetar u leđa od 3,7 m/s, što mu je takođe dosta pomoglo.

+ Ovo ne može biti istina, čak i on u neverici širi ruke - bio je jedan od komentara TV reportera koji su pratili dešavanja sa staze.

Lajlsov "najbolji rezultat svih vremena" ustvari je bio veliki kiks organizatora jednog od najambicioznijih atletskih događaja u jeku pandemije virusa korona zbog čega je i sam Noa bio razočaran.

- Ne možete da se igrati s mojim emocijama ovako... Stavili ste me u pogrešnu traku - prokomentarisao je Amerikanac na Tviteru.

Pogledajte više