PA, DA LI JE MOGUĆE? Nije se samo kapiten Srbije povredio na Evropskom prvenstvu košarke, već još jedan starter!

Novosti online 06. 09. 2022. u 23:03

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je nastavila sa pobedama na Evrobasketu, ali uz pehove.

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je u četvretom kolu Evropskog prvenstva pobedila u Pragu reprezentaciju Izraela, a pred kraj treće deonice nezgodan pad doživeo je kapiten "orlova", Vladimir Lučić, koji je povredio koleno.

Međutim, on nije jedini doživeo peh.

Kako je javio RTS, povreda mišića je zadesila Nemanju Nedovića, još jednog startera u ekipi Srbije, zbog čega bek "orlova" nije ulazio u igru od 15. minuta utakmice sa Izraelom.

Nedović je za 13 i po minuta na parketu ubacio šest poena, uz dva skoka i asistenciju, a podsetimo - propustio je dva kvalifikaciona meča za Mundobasket (pred samo Evropsko prvenstvo) usled povrede na prijateljskom meču sa Slovenijom.

Vladimir Lučić je igrao 24 minuta i pre povrede postigao sedam poena, uz dva skoka, dve asistencije i dve osvojene lopte.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" su odigrali četiri meča, protiv Holandije, Češke, Finske i sada Izraela, pa im sledi još jedan, završni u Pragu.

Nakon kraće pauze, jednodnevne, u poslednjem kolu prve faze Srbija će odmeriti snage sa Poljskom, opet od devet uveče, i to u četvrtak 8. septembra.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

U toj grupi, stanje na tabeli je trenutno ovako:

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 
Pogledajte više