ZVEZDA SAZNALA IMENA POTENCIJALNIH RIVALA: Na kraju Dinamo, Olimpijakos...

Đ. SAMOILOVIĆ

31. 05. 2021. u 21:45

PLASMAN Čelsija u Ligu šampiona, obezbeđen osvajanjem četvrte pozicije u Premijer ligi, sa radošću je dočekan i na stadionu "Rajko Mitić".

FOTO: M. Vukadinović

Takav rasplet na Ostrvu, označio je i da će letnja avantura Crvene zvezde i kvalifikacije za elitno takmičenje krenuti od drugog kola, kasnije nego inače, i biće povlašćena do plej-ofa.

Sada, pošto su kompletirana sva evropska prvenstva, trener Dejan Stanković i njegovi izabranici znaju i potencijalne rivale u svim rundama koje će morati da prođu ukoliko žele da izbore treću grupnu fazu Lige šampiona u poslednjih pet godina. Kada je u pitanju prvi korak, tu ne bi trebalo da bude problema, ali svakako treba biti na oprezu pošto je među njima i dželat iz prošlogodišnjih kvalifikacija za LŠ, Omonija.

Pored Kiprana potencijalni protivnici su: Škendija (S. Makedonija), Slovan (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan) i Linkoln (Gibraltar).

Dakle, ukoliko Stankovićev tim ispuni očekivanja i preskoči drugo kolo, put se dalje malo komplikuje, ali plej-of i dalje deluje poprilično dostižno. Naročito ako se uzme u obzir da je pre nekoliko dana ozvaničen dolazak Aleksandra Dragovića, a očekuje se isto i od njegovih imenjaka Kolarova i Prijovića.

Tako moćan sastav, uz starosedeoce koji su junački izneli sezonu za nama bi trebalo da prvi pravi letnji izazov ima protiv sledećih klubova: Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija) i Ferencvaroš (Mađarska). Jasno je da bi se u Ljutice Bogdana možda najviše obradovali Šerifu, dok bi Legija predstavljala verovatno najneugodnijeg rivala.

Ono što je takođe bitno napomenuti jeste da će Zvezda, ukoliko eliminiše rivala u trećoj rundi imati i zagarantovano mesto u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Ali, ukoliko se i taj ispit položi, Stanković i momci će imati ispred sebe pakleno težak test karaktera i fudbalskih sposobnosti, pošto četvrto kolo kvalifikacija za LŠ nosi potencijalni dvomeč sa manje-više redovnim učesnicima najjačeg evropskog takmičenja - Salcburgom (Austrija), Dinamo Zagrebom (Hrvatska), Slavijom Prag (Češka) i Olimpijakosom (Grčka).

ARNAUTOVIĆ MOŽDA ZA DVE GODINE

PRILIKOM gostovanja na TV Prva, generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić dotakao se potencijalnog angažovanja Marka Arnautovića.

- Desio se nesporazum, Arnautović nije realan, razgovarao sam sa njegovim bratom i rekao da je želja, ali to nije realno, on ima ugovor u Kini. U nekom doglednom periodu, za godinu-dve, možda nam se ukrste putevi - rekao je Terzi

Naravno, sve ovo podrazumeva da ne bude nekih iznenađenja i kikseva favorita. Ukoliko bi pak dva od četiri nosioca (Dinamo, Slavija, Olimpijakos i Jang bojs) bili eliminisani pre plej-ofa, onda bi Zvezda i na tom koraku bila povlašćena. Datumi za prve mečeve crveno-belih u kvalifikacijama su 20 ili 21. jul, dok su revanši na programu 27. ili 28. jula.

Pogledajte više