NEMA MESTA MEĐUETNIČKIM INCIDENTIMA: Gradonačelnik severne Mitrovice osudio sinoćni napad na srpskog mladića

D.Zečević

28. 02. 2021. u 12:57

GRADONAČELNIK opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije osuđuje sinoćni napad na grupu srpskih mladića, koji se oko 22:00 časa desio u blizini srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" u Severnoj Mitrovici.

Foto: Privatna arhiva

Tom prilikom povređen je mladić srpske nacionalnosti kome su nanete povrede u predelu glave zbog kojih je zbrinut u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

 - Međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u našem gradu, te pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije da pojačaju budnost i preventivno deluju.

Koristim priliku da se zahvalim  policijskim službenicima na brzoj akciji prilikom koje je priveden napadač akbanske nacionalnost, ali zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti i ovakvo ponašanje sankcioniše, a građane zaštiti - navodi gradonačelnk severne Mitrovice Milan Radojević pozivajući predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisan, napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

Inače, mladić albanske nacionalnost A.Š.(24) napado je sinoć oko 22 sata na uglu ulica Ive Lole Ribara i Kneza Miloša grupu srpskih mlaidća pri čemu je jednom od njih M.M. (26) naneo povrede nožem u predelu glave.

Njegova dva druga su uspela da pobegnu od albanca koji je sa nožem u ruci došao do raskrsnice nedaleko od Tehničke škole i prijave slučaj policiji. Iako je prema saznanjima Novosti tužilac zahtevao pregled albanskog mladića da bi se ustanovila njegova (ne)uračunljivost, pregledi su pokazali da nema potrebe za njegovim hospitalizovanjem zbog čega mu je određen pritvor do 48 sati.

Inače, prema saznanjima Novosti srpski mladić koji je zadobio povrede nožem u predelu glave nalazi se na bolničkom lečenju a njegovo zdravstveno stanje prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora bolničkog centra je stabilno. On se nalazi a odeljenju hirurgije  i na daljem je praćenju a istraga o ovom slučaju se nastavlja.

Pogledajte više