UDAR IZ CRNE GORE NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučićeva inicijativa je zasnovana na ideologiji starog srpskog velikodržavlja!

Novosti online 19. 08. 2020. u 11:39

NAKON objave da će na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti formiran specijalni tim za zaštitu svetinja krenuli su napadi koji ovog puta dolaze iz Crne Gore.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upravo u razgovoru za Dnevne novine prof. dr Milenko A. Perović vašarskim jezikom i na sraman način prokomentarisao je ovu inicijativu rekavši da je zasnovana na ideologiji starog srpskog velikodržavlja. Takođe, on je borbu za srpske svetinje okarakterisao kao "panađurske podvale".

- Ta inicijativa počiva na ideologiji starog srpskog velikodržavlja, koje se uvek provodilo glupom silom i panađurskim podvalama. Sad se pokušava primeniti na kulturnom i religijskom terenu. Protiv takvih politikantskih fantazmagorija valja jednom za svagda kazati jasno i određeno: u Crnoj Gori ne postoje “srpska sveta mesta!” Postoji koloplet konfuzija koji je rezultat teških istorijskih falsifikacija i manipulacija.

Podsetimo, vlada Srbije trebalo bi u narednim danima da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom formira specijalni tim za zaštitu svetinja, odnosno srpske i hrišćanske duhovne baštine na prostorima na kojima živi naš narod.

Kako smo već pisali prema informacijama "Novosti", ova ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je govorio o nužnosti uspostavljanja ovakvog tela podstaknut novim udarima vlasti u Prištini na manastir Visoki Dečani, dobila je veliku podršku u Patrijaršiji i intelektualnim krugovima. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pogledajte više