NA SRETENJE PRETILI PREDSEDNIKU UBISTVOM: Uznemirujući snimci sa protesta ekstremista - Vučić jasan: Sačuvaćemo mir

Novosti online 16. 02. 2023. u 07:00

SA protesta ekstremista koji su se okupili sinoć ispred zgrade Predsedništva poslate su jezive pretnje ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Foto: Printscreen

Dok su držali govore sa bine se obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju svog govora viknuo "Ko potpiše-Njega ubiše".

I ultradesničar Damnjan Knežević iz takozvanih Narodnih patrola, čiji se pripadnik Dejan Bobaček danas uputio sa snajperskom puškom na protest ispred Predsedništva, takođe je potvrdio da je njihova namera da ugroze život predsednika Vučića.

On je na protestu između ostalog izjavio: "Kunem vam se, spremni smo za mnogo više od nereda".

Takođe, nakon govora oni su razrušili ogradu i pokušali da upadnu u Predsedništvo.

Ranije u toku jučerašnjeg dana novosadska policija privela Dejana Bobočeka, pripadnika grupe "Narodne patrole" iz Bačke Palanke, kod koga je pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada municije, a koji se naoružan uputio na protest u Beograd.

RINGIER

RINGIER

U obraćanju građanima Srbije nakon što su pozvali na njegovo ubistvo predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nasilne proteste desničara u Beogradu nisu organizovale neke neformalne grupe, već su u pitanju antisrpski ekstremisti.

- Nisu ovo neformalne desničarske grupe, već ih podržavaju četiri parlamentarne stranke, neki od lidera su bili na skupu, da se niko ne pravi naivan. Nisu se oni skupili tek tako, nije bilo slučajno. Danas sam, govoreći u Kragujevcu, rekao da je avanturizam moguć kada stvarate državu, a kada je imate, država ne trpi avanturizam - rekao je on.

Foto: Printskrin/Pink TV

Takođe, predsednik je poručio građanima da ne brinu i da država neće dozvoliti da ugrožavaju Srbiju.

- Država brine o tome, i neće dozvoliti bilo kojim nasilnicima i ekstremistima uz ma kakvu zaštitu spolja, da ugrožavaju ustavni poredak Srbije. I u Skupštini sam govorio da nam sledi teško vreme, i da će svi koplja da lome preko leđa Srbije. U toku je svetski sukob, naše je da sačuvamo mir. Mnogo smo dece izgubili u čitavom veku, nemamo više dece za bacanje. Kao što neću nasedati na njihove provokacije, da mi oni koji su učinili najgore za Srbe na KiM da mi pričaju kako sam uradio nešto loše - rekao je on.

Celo obraćanje predsednika pročitajte KLIKOM OVDE!

BOŠKO OBRADOVIĆ U PIVNICI

BOŠKO Obradović lider Dveri, koji je prozivao na proteste ispijao je pivo u pivnici na Terazijama.

Pogledajte više