VOJSKA SRBIJE OBORILA DRON IZNAD RAŠKE: Potvrđeno "Novostima"

Novosti online 02. 11. 2022. u 17:40

KAKO "Novosti" saznaju Vojska Srbije oborila je dron iznad kasarne u Raškoj. Ovim povodom očekuje se saopštenje Vojske Srbije.

ILUSTRACIJA/Vojska Srbije

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, u pitanju je komercijalni dron koji je izviđao teren.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić sinoć je na RTS govorila o dronovima koji su juče uočeni iznad Raške. Takođe, i novi ministar odbrane Miloš Vučević govorio je o dronovima koji su juče viđeni, a o čemu su ekskluzivno prve izvestile "Novosti."

- Ne samo juče, prethodna tri dana, naša Vojska uočava određene objekte, bespiltone letelice, koji se kreću na liniji administrativnog razdvajanja, u Kopnenoj zoni bezbednosti, na teritoriji KiM, čak sa povremenim ulazima na teritoriju centralne Srbije, odnosno pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica Vojske Srbije i određenih vojnih objekata, odnoso kasarni. Nije to samo pitanje ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije ima saznanja, odnosno uočila je objekte i u pravcu kretanja preko Nišavskog i Topličkog okruga – kazao je Vučević.

- Imajući u vidu iskustva i na ukrajinskom frontu, u kontekstu sporog administrativnog donošenja odluka, predsednik republike je, kao vrhovni komandant, Vojsci Srbije izdao izvršnu naredbu da svaki takav objekat bude uklonjen - dodao je ministar i poručio "mi ćemo apsolutno štititi nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije, našim sistemima, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom ". VIše o tome čitajte KLIKOM OVDE!

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više