NJIMA NIKO NE SME DA IZAĐE "NA CRTU": Dvoje novih ministara su majstori borilačkih veština, dokazali se u borbama na strunjači

Novosti online

23. 10. 2022. u 18:57 >> 19:11

PREDSEDNIK Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić danas je predstavio, na sednici Glavnog odbora stranke, sastav nove vlade koji će voditi Ana Brnabić.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Predsednik Vučić je saopštio imena ministara nove Vlade, i rekao da za sada nije doneta odluka o tome ko će voditi resore telekomunikacija, ministarstva za javna ulaganja, kao i da još nije odlučeno ko će biti ministri bez portfelja.

Zanimljivo je i da dvoje novih ministara spaja velika ljubav prema borilačkim veštinama.

Sa jedne strane je nova ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj dr Jelena Begović, proslavljena srpska naučnica koja je obavljala funkciju direktorke Instituta za molekularnu genetiku, u kom je provela svoj radni vek.

Direktorka Instituta Jelena Begović

Pored nauke kojoj je posvetila život, doktorka Begović je majstor borilačke veštine aikido, koju je ranije trenirala čak četiri do pet puta nedeljno.

I Rade Basta, koji je predložen za ministra privrede u budućoj Vladi Srbije, takođe obožava borilačke veštine.

Basta se bavio kik-boksom, ali i džudoom, kojim se bavio u mladosti i postigao zapažene rezultate.

Foto: Privatna arhiva

Doskorašnji direktor JKP "Beogradske elektrane" i danas voli da ode u salu i trenira na strunjačama ovu japansku borilačku veštinu.

Novi ministri bi zakletvu trebalo da polože u sredu, čime bi mandat nove Vlade Srbije počeo baš na taj dan, 26. oktobra.

BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA - Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pogledajte više