NBA: Druga meč lopta za "ratnike"

M.M

26. 05. 2022. u 12:47

KOŠARKAŠI Golden Stejta ugostiće Dalas u petoj utakmici finala Zapadne konferencije.

FOTO: Tanjug/AP

Maveriksi još uvek ne idu kući, pobedom na domaćem parketu rezultatom 119-109 su izbegli eliminaciju, trenutni rezultat u seriji je 3-1 u korist popularnih "ratnika".

Sada se vraćamo u San Francisko, gde će se odigrati peta, možda i poslednja utakmica.

Može li Luka Dončić napraviti čudo i tako napraviti od sebe besmrtnog heroja Teksasa? Slovenac je pravi vođa na terenu, u stanju je da zatrpava koš protivnika i paralelno razigrava saigrače.

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnoj utakmici možemo reći da je samo prva četvrtina bila takmičarska, u drugoj su izabranici Džejsona Kida brzo stekli zalihu od 17 poena i kvalitetnu igru zadržali do poluvremena, posle 24 minuta aktivne igre na odmor su otišli sa +15.

Zanimljivo je da je utakmica u jednom trenutku bila prekinuta zbog prokišnjavanja krova, jedna od najčudnijih situacija ikada viđena u plej-ofu i NBA ligi uopšte, ali eto, i to se događa na parketima najjače košarkaške lige.

Kada je igra nastavljena, Luka i kompanija su nastavili tamo gde su stali, napravili su prednost od 29 poena uz neke neverovatne šuteve za 3 poena.

Delovalo je u jednom trenutku da su rezerve Voriorsa išle ka tome da vrate svoj tim u "život", razlika je u jednom momentu bila jednocifrena, međutim, pobednik se nije dovodio u pitanje.

Najefikasniji na terenu je bio upravo Dončić koji je imao učinak od 30 poena, 14 skokova i devet asistencija, pratili su ga Dorijan Fini Smit koji je dodo 23 i Redži Bulok koji je brojao do 18.

Najveća "snaga" Maveriksima je bio šut iza linije 7,24, ubacili su čak 20 trojki iz 43 pokušaja.

FOTO: Tanjug/AP

Na drugoj strani Stef Kari je ubacio 20 poena, uz šut iz igre 7-16.

Večeras Voriorse očekuje druga meč lopta. Prvu nisu iskoristili pre svega zahvaljujući sjajnim procentima igrača Dalasa.

Naša procena za večeras je da će puleni Stiva Kera predvođeni tandemom Stef Kari - Klej Tompson obradovati svoje navijače i postati prvaci Zapada, momci iz Kalifornije su prosto nezaustavljivi na svom parketu

NAŠ TIP: H1 +4,5 (kvota 1,68)

Pogledajte više