VOJVODINA MISLIMA VEĆ U POLUFINALU KUPA: Milojević ne kalkuliše u derbiju Superlige

O. M. 13. 05. 2023. u 12:40

FUDBALERI Crvene zvezde dočekuju ekipu Vojvodine u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

FOTO: FK Crvena zvezda

Beogradski crveno-beli su odavno obezbedili odbranu šampionske titule i direktan plasman u Ligu šampiona, a pobedom nad Voždovcem u prošlom kolu stigli su do rekordne 58. utakmice bez poraza u Super ligi Srbije. To je niz koji traje od oktobra 2021, kada je Zvezda poražena sa 2:1 od Radnika u Surdulici. 

S druge strane, novosadski crveno-beli su pre pet dana izgubili na gostovanju Čukaričkom, čime je okončan njihov niz od 21 utakmice bez poraza u svim takmičenjima. A taj niz počeo je krajem oktobra nakon poraza upravo od Crvene zvezde u Novom Sadu (2:0). 

Bez obzira na gubitak bodova protiv Čukaričkog, "stara dama" je obezbedila plasman u evro-kupove sledeće sezone, mada ,to gotovo je izvesno, neće biti Liga šampiona. Vojvodina je trenutno peta sa 61 bodom, tri manje od četvrtog Partizana i sedam manje od TSC-a i Čukaričkog koji dele drugu i treću poziciju, s tim što ekipa iz Bačke Topole ima prednost nad "brđanima" zbog boljeg skora u međusobnim susretima.

Novosađani posle ove utakmice do kraja prvenstva dočekuju Partizan, pa gostuju TSC. Samo sa sve tri pobede uz uslov da TSC i Čukarički ne ostvare nijednu, može "stara dama" preko Superlige do mesta u Ligi šampiona ili bar ligi Evrope, ali između duela sa večitim rivalima, Vojvodinu očekuje novi duel sa Čukaričkim, ali ovaj put u okviru polufinala Kupa Srbije. 

Trener Radoslav Batak priznao je da je u ovom trenutku fokus ekipe na ovoj utakmici jer može da donese trofej, ali i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Polufinale Kupa očekuje i Crvenu zvezdu koja igra protiv TSC-a ali trener novog-starog šampiona i branioca trofeja u Kupu miloš milojević ne daje prioritet toj utakmici i najavljuje da zbog Kupa neće odmarati igrače u današnjem prvenstvenom susretu sa Vojvodinom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,08)

Pogledajte više