GRADSKI DERBI U MADRIDU: "Jorgandžije" nastavljaju niz?

M.T.

18. 10. 2022. u 13:32

DOMAĆIN juri četvrtu uzastopnu pobedu.

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Atletika iz Madrida uspešno su prošli na gostovanju u Bilbau, a večeras od 21 sat dočekaće na stadionu ''Metropolitano'' ekipu Rajo Valjekana u oviru 10. kola španskog šampionata.

''Jorgandžije'' pod vođstvom Dijega Simeona dobru guraju u La Ligi i po očekivanjima odmah su iza Barselone i Reala. Atletiko je u seriji od tri pobede u domaćem prvenstvu i probaće da protiv Rajo Valjekana ostvari i četvrtu. Simeoneov tim je poslednji poraz doživeo sredinom septembra u gradskom derbiju protiv aktuelnog šampiona Reala, ali od tada niže uspehe i trenutno je na trećem mestu tabele sa 19 osvojenih bodova, tri manje od drugoplasirane Barselone i šest manje od lidera Reala.

Ipak, ne može bez problema za Atletiko koji ne blista u Ligi šampiona gde je u četiri kola sakupio četiri boda i moraće u preostala dva da pojuri drugo mesto koje vodi u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Rajo Valjekano nije blizu forme Atletika, ali za sada takođe nema lošu sezonu. "Valjekasi" su u poslednjih pet kola doživeli dva poraza pored dve pobede i nerešenog rezultata. Upravo u prethodnom kolu je Rajo je remizirao sa Hetafeom i nalazi se trenutno na 10. mestu u šampionatu sa 10 osvojenih bodova.

Raju ne ide baš najbolje na gostovanjima pošto je poražen na poslednja tri uzastopna na kojima je primio osam golova i to bi mogao da bude prilično dobar znak šta se može očekivati u njihovom duelu protiv Atletika.

Što se tiče zdravstvene situacije u Atletiku, Dijego Simeone i dalje ne može da računa na povređene Markosa Ljorentea i Felipea, a vrlo verovatno neće biti ni prvog golmana Jana Oblaka koji je u duelu protiv Atletik Bilbaa zaradio potres mozga i realno je da Simeone ne želi da rizikuje sa njim na golu.

Slična je situacija i u Rajo Valjekanu, pošto zbog povreda u timu neće biti Rubena de Tomasa, kao i Andresa Martina, a to su i jedini izostanci u redovima gostiju.

Atletiko Madrid je apsolutno dominatan u međusobnim susretima protiv Rajo Valjekana, pošto je u poslednjih 10 mečeva čak devet puta ostvario pobedu, a samo je jedan meč završen nerešeno. Rajo Valjekano je poslednji put savladao Atletiko Madrid u La Ligi u februaru 2013.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 1,93)

Pogledajte više