KAKO PROBITI ODBRANU VILJAREALA: Leh podigao formu taman na vreme

M.T.

08. 09. 2022. u 10:49

Poljski tim u sjajnoj seriji od tri pobede.

Foto: Profimedia

Španski Viljareal dočekaće danas od 18.45 poljski Leh u prvom kolu grupne faze Lige konferencija na Gradskom stadionu u Valensiji u prvom susretu ova dva tima u međunarodnim takmičenjima. Ovi timovi nalaze se u grupi "C" zajedno sa izraelskom Hapoel Ber Ševom i Austrijom iz Beča. Mesta za kiks nema mnogo pošto samo pobednici grupa obezbeđuju direktan plasman u osminu finala, dok će drugoplasirani morati da igraju plej-of protiv trećeplasiranih timova iz Lige Evrope, tačnije da kroz šesnaestinu finala traže šansu za nastavak takmičenja.

Viljareal je u sezoni 2020/2021 prvi put put stigao do trofeja u Ligi Evrope, ali umesto da ode korak napred, "žuta podmornica" je prošle sezone zauzela sedmo mesto u La Ligi što joj je donelo učešće u najslabijem evropskom klupskom takmičenju Ligi konferencija, doduše tek pošto je prošla splitski Hajduk u plej-ofu kvalifikacija za to takmičenje, ali hrvatski predstavnik ipak nije bio dorastao da bi napravio neki veći problem.

Međutim, ove sezone u prvenstvu Viljareal igra odlično na veliko zadovoljstvo njegovih navijača. Tim trenera Unai Emerija posle četiri kola i dalje nema poraz, a što je još bitnije, odbrana Viljareala i dalje nije kapitulirala u španskom šampionatu. Viljareal je trenutno na trećem mestu sa 10 osvojenih bodova, isto koliko ima drugoplasirana Barselona sa nešto boljom gol razlikom, dok je prvi Real Madrid sa dva boda više. U prethodnom kolu Viljareal je ubedljivo sa 4:0 savladao Elče i u odličnom raspoloženju dočekuje Leh.

Prošle sezone Leh je osvojio titulu u Poljskoj što mu je donelo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je Karabag bio bolji u dvomeču. Zbog toga je Leh nastavio sa kvalifikacijama za Ligu konferencija gde je uspešno prošao tri prepreke da bi obezbedio plasan u takmičenje po grupama.

Leh je vrlo loše počeo novu sezonu u Poljskoj pošto je u prva četiri kola doživeo tri poraza uz samo jedan nerešen rezultat. Međutim, tim trenera Džona van den Broma podigrao je formu i u naredna tri kola ostvario sve tri pobede, pa posle sedam odigranih kola ima 10 osvojenih bodova i nalazi se na osmoj poziciji, a ono što je takođe važno napravio je i odličnu uvertiru za gostovanje Viljarealu pošto je prethodnog vikenda savladao Viđev iz Lođa sa 2:0.

Oba tima imaju određenih problema zbog povređenih igrača. Emeri ne može da računa na Arnoa Danjumu, Albeta Morena i Huana Fojta, dok Van den Brom nema na raspolaganju Adriela Ba Lua, Alana Červinskog, Bartoša Salamona i Artura Sobijeha.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,55)

Pogledajte više