HRVATI U NEMOGUĆOJ MISIJI: Rijeka se oprašta od Evrope?

V.D.

28. 07. 2022. u 13:33

U revanš meču Đurgarden će na "Tele2 Areni" dočekati hrvatskog predstavnika

Foto: Profimedia

Pre sedam dana smo videli kvalitetan meč na "Rujevici". 

Domaćin je poveo nakon greške kapitena Eriksona koga je pogodila lopta i odbila se pravo u noge Harisu Vučkiću koji je provozao odbranu gostiju i sa nekih 12 metara uputio jak udarac i savladao švedskog golmana.

Radost domaćih nije dugo trajala, igrao se 38. minut kada je, nakon dodavanja sa desne strane koje je uputio Edvardsen, snalažljivi Asoro propustio loptu koju je u mrežu sproveo mladi Hampus Findel.

Do potpunog preokreta i konačnog rezultata došlo je u 54. minutu kada je Asoro sjajno proigrao Edvardsena kome nije bilo teško da postigne gol i donese svom timu dobru zalihu pred revanš meč u Skandinaviji.

Odmah nakon žreba za drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija jasno je bilo da je Rijeka prošla veoma loše.

Đurgarden igra u sjajnoj formi i trenutno zauzima prvu poziciju u domaćem prvenstvu u kome je za vikend slavio na gostovanju Hakenu (2:1)

Sa druge strane, Riječani nisu imali obaveze u prvenstvu za vikend i meč dočekuju odmorniji od svog rivala.

Uprkos atomskoj formi švedske ekipe, Rijeka ima nešto što Đurgarden nema - tradiciju pobeđivanja na evrosceni. Gosti osnovani pre čak 131 godinu odigrali su samo 53 utakmice na internacionalnom nivou i u njima je ostvareno samo 14 pobeda. 

Rijeka je, za razliku od Šveđana, samo u poslednjih devet godina u četiri navrata igrala grupnu fazu klupskih takmičenja na Starom kontinentu. "Bijeli" su pobeđivali Milan, Fejnord, Standard, AZ Alkmar, Štutgart... Remizirali su sa Seviljom, Betisom, Real Sosijedadom, AEK-om, ravnopravno se nosili sa Napolijem...

Trener Dragan Tadić će morati da baci sve karte na napad kako bi uspeo da nadoknadi gol zaostatka iz prvog meča, tako da verujemo u ofanzivu gostiju od prvog momenta kako bi pokušali da iznenade i prođu u narednu fazu takmičenja gde će ih čekati bolji iz dvomeča između Šepšija i Olimpije.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,73)

Pogledajte više