ZVEZDA SE ZAHUKTAVA: Crveno-beli nastavljaju pripreme, na "meniju" šampiona Srbije je Domžale

Novosti online 27. 06. 2022. u 11:37

OČEKUJE se da će trener Dejan Stanković ponovo promešati karte i šansu pružiti fudbalerima koji su protiv Brava bili u drugom planu. Svoju priliku mogao bi da dobije i brzonogi Osman Bukari.

FOTO: FK Crvena zvezda

Nakon trijumfa u premijernom meču na pripremama u Sloveniji fudbalere Crvene zvezde večeras od 19 časova čeka druga provera. Šampion Srbije će u Ljubljani na stadionu "Stožice" svoje snage odmeriti sa Domžalama.

Crveno-beli su pre tri dana savladali Bravo nakon preokreta rezultatom 2:1 (0:1), neočekivano za sve navijače, blistao je Rišairo Živković. Holanđanin srpskog porekla ušao je sa klupe i postigao oba pogotka za ekipu Dejana Stankovića.

Nekadašnji biser Ajaksa bio je prezadovoljan svojom partijom:

- Ekipa je prvih 60 minuta delovala dosta dobro, ali nismo postigli golove. S druge strane, rival je posle čudnog penala poveo, ali dobro... Kad sam ušao sa klupe, posle svega minut vremena sam postigao gol. U poslednjim minutima meča sam postigao i drugi pogodak, tako da sam bio izuzetno srećan zbog golova i trijumfa.

Primetna je bila velika podrška koju je brzonogi napadač dobio od strane saigrača i stručnog štaba koji su bili izuzetno srećni zbog njegovih golova. 

- Dobro sam se uklopio u grupu. Svi se odlično ponašaju prema meni, kao i ja prema njima, tako da mi je izuzetno drago što su bili srećni mojim izdanjem na meču. Normalno je da se bodrimo međusobno, to je dokaz dobre atmosfere. 

 Zadovoljan je Živković načinom na koji teku letnje pripreme. 

 - Prvi deo priprema smo odradili na Zlatiboru, bio je lakši tempo. Žao mi je što sam se razboleo za tu poslednju utakmicu tamo, pa nisam mogao da igram. Potom dolazak u Sloveniju i fenomenalni uslovi kojima smo izuzetno zadovoljni. Vreme nas služi, tereni gde treniramo su sjajni, stadion na kom smo igrali utakmicu takođe - podvukao je Rišairo.

Pun optimizma bio je i šef stručnog štaba Dejan Stanković:

- Utisci su fenomenalni i ovo je pokazatelj da momci rade i da se ponašaju dobro. Za prvu kontrolnu utakmicu posle sedam dana, rekao bih da sam prezadovoljan. Videlo se i da je umor prisutan, ali to je normalno i ne bih da se ponavljam kao svi treneri. Kad igraš za Zvezdu, onda i na prijateljskim utakmicama treba da ostaviš jak i dobar utisak. Neko je odigrao 45, neko 60, neko 30, ali ćemo nadoknaditi minute za sve. Imamo još tri dobre kontrolne utakmice, nastavljamo u istom ritmu. Da se malo odmorimo i da nastavimo sa dobrim radom. Sudija je unosio nervozu, primetio sam da igrači mogu da dobiju žuti ili crveni karton, tako da sam reagovao da bih to sprečio.

Mnogo lepih stvari video je popularni "mister" - Kangvin debi, Nikolić na terenu posle šest meseci, Sanogo besprekoran na štoperu i dvostruki strelac Živković.

- Kangva pokriva dosta pozicija. Počeo je ispred odbrane, pa je otišao poludesno. Ima intenzitet, igra sa obe noge i pravo je pojačanje za Crvenu zvezdu. Nikolić se vratio na teren, videlo se da mu fale utakmice, ali kvalitet je tu. Sanogo na štoperu je adaptacija. Mnogo nam je dao i pokazao, on ispred odbrane rešava dosta situacija, adaptirao se, kao i Gobeljić, pa i Pićini. Što se Živkovića tiče, prvi gol mnogo lep, drugi iz dobre akcije. Ako je to on, to je dobro za nas - zaključio je Dejan Stanković. 

Ako pogledamo sastave, Crvena zvezda je mnogo kvalitetniji tim, ali ovo su pripreme. Očekuje se da će Stanković ponovo promešati karte i šansu pružiti fudbalerima koji su protiv Brava bili u drugom planu. Svoju priliku mogao bi da dobije i brzonogi Osman Bukari.

Prilično je nezahvalno prognozirati pobednika u ovakvim mečevima. Upravo iz tog razloga odlučili smo se za golove.

NAŠ TIP: 3-5 (kvota 1,78)
 

Pogledajte više