PLATO U NOVOM RUHU: Kraljevčani koriste lepo vreme za uređenje javnih površina

G. ĆIROVIĆ 06. 12. 2022. u 10:53

POSLE usvajanja rebalansa gradskog budžeta u lokalnom parlamentu, Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu dobilo je dodatna sredstava za realizaciju nekoliko projekata uređenja javnih površina do kraja 2022.

G.Šljivić

Koristeći povoljne vremenske uslove za ovo doba godine, tako se trenutno obavljaju radovi na uređenju platoa kod spomenika „Otpora i pobede“ u parku kod Železničke stanice.

- Tu je bila veoma loša situacija, a dotrajali i na pojedinim mestima veoma oštećeni plato nije bio ni bezbedan za korišćenje. Planirana je zamena 25 odsto ploča, a ostale će biti presložene kako bi plato dobio izgled kakav i zaslužuje – kaže Marica Mijajlović, direktorka JP za uređivanje građevinskog zemljišta.

G.Šljivić

Plato kod spomenika "Otpora i pobede"

Prema njenim rečima, u sklopu uređenja javnih površina razmatra se i obnova platoa ispred zgrade Gradske uprave u centru Kraljeva koji je, takođe, odavno „odslužio“ svoje.

- Tu se radovi ne mogu obavljati selektivno. Predložićemo da se naredne godine obavi kompletno parterno uređenje Trga Jovana Sarića, odnosno da se ta stavka uvrsti u Program uređenja građevinskog zemljišta – dodaje Mijajlovićka, naglašavajući da će do kraja ove godine u pojedinim delovima centra grada biti obavljena i sanacija drvoreda i zelenih površina.

Pogledajte više