TENIS OVO NE PAMTI! Krah jednog od najvećih u istoriji: Rodžer Federer pred "ambisom" karijere

Novosti online 11. 07. 2022. u 12:39

JUTROS je teniska organizacija ATP objavila najnoviju listu, a na njoj, verovali ili ne, nema "ikone belog sporta" Rodžera Federera, što je prvi put još od davne 1997. godine, kada je imao samo 16 godina.

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Legendarni Švajcarac je do danas bio teniser sa najdužim "stažom" na ATP listi, na kojoj je proveo 25 godina, ali je danas prvi put u karijeri ostao bez plasmana.

Švajcarac već godinu dana ne igra tenis zbog teške povrede kolena sa kojom kontinuirano kuburi, a pravo je pitanje kada će se i hoće li se uopšte vraćati na teniske terene.

Poslednji turnir koji je Federer odigrao bio je prošlogodišnji Vimbldon na kom je eliminisan u četvrtfinalu od Poljaka Huberta Hurkača.

Ove godine nedostajao je britanskoj publici, koja se tradicionalno godinama sa posebnim oduševljenjem divila njegovim bravurama.

FOTO: EPA

Kako je izgubio 600 bodova posle obračuna nakon juče završenog Vimbldona, Federer je izbrisan sa ATP liste, a svet sa nevericom komentariše ovu pomalo bizarnu situaciju.

Jedan od najvećih u istoriji ove igre našao se pred teniskim ambisom, a prethodno je istakao da bi voleo da barem još jednom zaigra sa Novakom i pozvao ga da učestvuje na Lejver kupu gde se očekuje povratak velikog Federera.

Ništa manje bizarna situacija od ove nije ni ona u kojoj se našao Novak Đoković, a pozicija na kojoj se srpski as nalazi nakon osvojenog grend slem trofeja u Britaniji tek je izazvala lavinu komentara i čuđenje na licima ljubitelja "belog sporta".

Švajcarac, koji je u karijeri osvojio 20 grend slem trofeja, 8. avgusta će napuniti 41. godinu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 
Pogledajte više