"DA JE NOVAK SREĆAN, ZDRAV I DA IGRA" Predsednik ATP nada se da će Đoković nastupiti na mastersu u Monte Karlu

Novosti online 11. 02. 2022. u 17:00

PREDSEDNIK Asocijacije teniskih profesionalaca Andrea Gaudenci izrazio je nadu da će Novak Đoković igrati na mastersu u Monte Karlu, iako je prvi čovek ovog turnira, Hrvat Željko Franulović, istakao da je vakcinacija protiv korone uslov nastupa na trećem mastersu sezone.

Foto EPA

Novak je bio onemogućen da nastupi na Australijan openu, a pod znakom pitanja je i učešće najboljeg tenisera sveta na prva dva mastersa sezone, u Indijan Velsu gde je ipak prijavljen kao učesnik, i u Majamiju. U međuvremenu, Đoković će nastupiti na ATP 500 turniru u Dubaiju gde vakcinacija nije uslov nastupa.

Gaudenci je istakao da je srećan zbog "dobrih vesti" da će Novak nastupiti u Dubaiju. Nijenj direktno govorio o Đokovićevom vakcinalnom statusu ali je izrazio nadu da će do početka turnira u Monte Karlu pandemija koronavirusa biti suzbijena.

- Novak je najavio učešće u Dubaiju i to su dobre vesti. Želimo da vidimo Novaka srećnog i zdravog i želimo da ga gledamo kako igra. Nadamo se da ćemo u Monte Karlu imati sve to. Želimo najbolje igrače na velikim turnirima, a Monte Karlo masters svakako spada u takve. To je jedan od najznačajnijih događaja u ATP kalendaru. Nadamo se da će kovid uskoro ostati iza nas i već možemo čuti dobre vesti s tim u vezi. Bliži se kraj ovog tunela, krećemo se u dobrom pravcu da ovu strašnu pandemiju ostavimo iza nas - zaključio je Gaudenci.

Novak Đoković u Monte Karlu Foto EPA

Monte Karlo masters, na kome titulu brani Stefanos Cicipas, ove godine je na programu od 9. do 17. aprila, a publika se vraća na tribine. Da li će teniski fanovi imati priliku da vide Novaka Đokovića, koji je prošle godine zaustavljen u trećoj rundi od  zavisiće, ako je verovati direktoru turnira Željku Franulviću, od vlade Francuske.

Istina je da Đoković ima kuću u Monte Karlu i često vozi bicikl u blizini terena na kojima se igra Monte Karlo masters, ali ti tereni nalaze se - na teritoriji Francuske pa time učešće na turniru zavisi od zakona Pete republike. 

- Ako je vaš status u skladu sa sanitarnim uslovima koje zahteva francuska vlada rado ćemo vas primiti. U ovom trenutku, koliko ja znam, Novak nije vakcinisan. To mora da bude po propisima - rekao je Franulović.

Direktor Turnira ipak se složio sa Gaudencijem da bi bilo dobro da Novak učestvuje.

- Lako je reći da je turnir jači od jednog igrača. Ali, mi bismo voleli da Novak bude ovde - zaključio je Franulović, koji je 1970. osvojio Monte Karlo prenego što je iste godine poražen u svom jedinom grend slem finalu na Rolan Garosu.

Rok za prijavu učešća u Monte Karlu je 15. mart, dan nakon završetka mastersa u Indijan Velsu i sedam dana pre početka Majamija. Kako sada stvari stoje, Đoković bi mogao da propusti sva tri ova turnira, koji potencijalno nose 3000 ATP poena...

BONUS VIDEO: Sportsk iskandal koji je ušao u istoriju

 
Pogledajte više