DEPORTACIJA NEMINOVNA! Novak Đoković rešio da se ne hvata za slamku spasa

Novosti online 16. 01. 2022. u 09:43

NOVAK Đoković je dočekao da sud u Australiji presudi da se odbija njegova žalba na oduzimanje vize, a ta odluka, iako na nju ne postoji mogućnost žalbe samom Saveznom sudu koji ju je i doneo, ipak je ostavljala "slamku spasa" za najboljeg tenisera sveta. On je, međutim, rešio da se za tu slamku ne hvata.

Tanjug/AP

Naime, Novakov pravni tim je posle pomenute presude mogao da se žali Vrhovnom sudu Australije.

Problem u vezi sa tim je što je jako mala verovatnoća da bi se na Vrhovnom sudu Australije proces bio započet (i okončan) na vreme da bi Đoković mogao da igra na Australijan openu.

Teoretski, Noletov pravni tim je mogao da pokuša da zaigra na ovu kartu, ali imajući u vidu brutalnost rasporeda na AusOpenu, na kome je predviđeno da Đoković baš u ponedeljak mora na teren (iako se znalo da ga u nedelju čeka suđenje na Saveznom sudu),  to je uveliko govorilo u prilog tome da su male šanse da ova pravna začkoljica pomogne najboljem teniseru sveta.

Ona je postojala kao mogućnost, a glavni Đokovićev advokat obavestio je javnost po izricanju presude "da je pravnom timu potrebno malo vremena da razmisli šta dalje". I, kako javlja australijski portal "Ejdž", branioci našeg asa su obavestili tamošnju javnost da neće podnositi žalbu Vrhovnom sudu, što znači da će lokalna vlast moći da započne sraman proces deportacije najboljeg sportiste sveta.

Pa opet,, imajući u vidu potresno saopštenje za javnost Novaka Đokovića, već je i pred oglašavanja Noletovih advokata postalo prilično jasno da se na tu "kartu", Vrhovnog suda, neće igrati.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković i šta za njega sledi, bez obzira na to što neće igrati na Australijan openu 2022, koji počinje ovog ponedeljka, 17. januara.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više