EPILOG RUKOMETNOG INCIDENTA: Policajac tukao reprezentativca pendrekom po glavi, pa dobio krivičnu prijavu

Novosti online 19. 05. 2023. u 13:59

Odeljenje unutrašnje kontrole policije Severne Makedonije podnelo je danas krivičnu prijavu protiv policajca koji je pendrekom po glavi udario rukometaša Vardara Filipa Taleskog na finalnoj utakmici Kupa.

FOTO: Printskrin/Tviter/RasmusBoysen92

Kako se navodi u saopštenju, pocajac H. R. je 13. maja oko 20.00 u Sportskoj hali "Biljanini izvori" u Ohridu posle završetka rukometne utakmice "prilikom vršenja službene dužnosti sa umišljajem maltretirao oštećenog F. T. na način da je protiv njega neopravdano i prekomerno koristio sredstva prinude".

Policajac je makedonskog rukometnog reprezentativca udario po glavi u gužvi koja je nastala posle finalne utakmice Kupa Severne Makedonije u kojoj je Vardar savladao Pelister (26:25).

Protiv tog policajca iz stanice u Ohridu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo "maltretiranje u vršenju službe" podneta je krivična prijava Specijalizovanom odeljenju za gonjenje krivičnih dela lica sa policijskim ovlašćenjima Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju.

Pema Krivičnom zakoniku Severne Makedonije, za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od jedne do pet godina.

Odeljenje policije za unutrašnju kontrolu, krivične istrage i profesionalne standarde će, dodaje se, "protiv policajca H. R. pokrenuti postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, a zaposleni će biti suspendovan do okončanja postupka".

Pogledajte više