KLUBOVI POMAŽU ŽRTVE ZEMLJOTRESA: U Turskoj prekinuta sva sportska takmičenja

Novosti online 06. 02. 2023. u 20:02

TURSKE vlasti suspendovale su do daljeg sve sportske događaje u zemlji, nakon snažnog zemljotresa na jugoistoku Anadolije, koji je razorne posledice ostavio i u susednioj Siriji

Foto Tanjug/AP

Prema poslednjim podacima, u dva jača zemljotresa, od kojih je jedan bi 7,8, a drugi 7,5 stepeni, poginulo je više od 2300 ljudi.

Ministar omladine i sporta Mehmet Muharem Kasapoglu objavio je da su sva nacionalna sportska takmičenja odložena, a to se prvo odnosi na tri preostala susreta fudbalske Superlige.

- Kao što je najavio naš ministar omladine i sporta, sportska takmičenja su odgođena, što uključuje i tri utakmice našeg nacionalnog prvenstva - objavio je fudbalski savez Turske.

- Kao predsednik FS Turske mogu da potvrdim da smo na strani naše države i naše nacije. Danas moramo da delujemo više nego ikada ujedinjeni kako bismo zajedno zalečili naše rane - rekao je predsednik saveza Mehmet Bujukekši.

Većina turskih klubova je preko društvenih mreža poslala poruke saučešća i podrške žrtvama nesreće, među kojima ima i fudbalskih poslenika.

Najavljene su i konkretne akcije, od prikupljanja krvi, do prikupljanja hrane, opreme, odeće i higijenskih potrepština za područja pogođena zemljtresom. Klub Antalijaspor objavio je da će isporučiti 10 kamiona raznih potrepština za stradale.

U Turskoj je objavljena sedmodnevna nacionalna žalost.

Pogledajte više