AMERIKANAC SVESTAN KVALITETA SRBIJE: Nisam iznenađen, to je odlična reprezentacija

Novosti online 05. 09. 2023. u 18:19

SRBIJA i Sjedinjene Američke Države su prve dve reprezentacije koje su obezbedile plasman u polufinale Svetskog prvenstva u košarci. Pohvalno o našoj reprezentaciji govorio je bek LA Lajkersa Ostin Rivs.

FOTO: FIBA.Basketball

Amerikanac je posle ubedljive pobede njegove selekcije nad Italijom, istakao da će njemu i saigračima biti teško u naredne dve utakmice koliko ih deli da postanu prvaci sveta.

- Bilo je jako zabavno, igrali smo odličnu košarku, a navijačima šaljem veliki pozdrav jer mi sve ovo mnogo znači. Uvek može da se napreduje, ali ovo je bio potez u pravom smeru. Treba nam još dve pobede jer znamo da će biti teško u narednim mečevima - rekao je Rivs nakon trijumfa nad "azurima".

Srbija je danas razbila Litvaniju, koja je pre par dana savladala SAD.

- Nisam iznenađen. Naravno da je Srbija odlična reprezentacija, a i Litvanci su opasni i pobedili nas pa nemam šta drugo da kažem - zaključio je Rivs.

Podsetimo, obe selekcije će sutra dobiti rivale u polufinalu. Srbija će igrati sa boljim iz duela Kanada - Slovenija (sreda, 13.30), a Amerika sa pobednikom meča Nemačka - Letonija (sreda, 10.45).

BONUS VIDEO: "NISMO MNOGO PRIČALI U JAVNOSTI": Milutinov posle plasmana u polufinale SP

Pogledajte više