"A NISMO IMALI SREĆE..." Svetislav Pešić posle meča Grčka - Srbija ukazao šta je ključ poraza u borbi za Mundobasket

Novosti online 24. 02. 2023. u 20:41

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije nije uspela da u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo izbori plasman na ovogodišnji Mundobasket, posle čega je selektor "orlova" Svetislav Pešić održao kratku, ali zanimljivu konferenciju za štampu.

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je u drami izgubila od Grčke u gostima posle čega je Pešić na sledeći način analizirao meč:

- Bile su to maltene dve različite utakmice. U prvih 20 minuta smo imali odličnu odbranu, kojom smo kontrolisali igru, a kontrolisali smo i ofanzivni skok i tranziciju, odnosno kontranapade grčke reprezentacije. U drugom poluvremenu su oni podigli agresivnost, ali ne samo u odbrani, već i u napadu. Imali su mnogo otvorenih šuteva posle probijanja naših defanzivnih linija. Nismo zaustavili nijedan prodor ka našem košu, a onda i nismo imali sreće u ključnom momentu utakmice. Jer, treća četvrtina je izuzetno bitna, tada maltene počinje novi meč, a mi smo tada izgubili Jovića, a izgubili smo time i iskustvo. Treba reći da čestitamo Grcima, jer su pokazali pravi košarkaški karakter u odlučujućim momentima utakmice, a mi nismo našli rešenja da zaustavimo 1 na 1 prodore i to dodatno dodavanje koje je iz propdora proizilazilo. Oni su iz minuta u minuta imali sve veće samopouzdanje i to je razlog što se utakmica završila kako se završila - rekao je Pešić.

Nikola Milutinov, centar "orlova" prethodno je pred novinarima istakao:

- Težak poraz za nas. Imali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo bili agresivni, kontrolisali skok, ali smo u drugom prestali da igramo odbranu, što je omogućilo rivalu i lake poene, i porast samopouzdanja. A kada Grcima to dozvolite, onda im sve postaje lakše kad igraju pred svojom publikom. Posle toga je nama zadatak bio daleko teži - rekao je Milutinov.

Poslednju priliku da izbori plasman na ovogodišnji Mundobasket košarkaška reprezentacija Srbije ima u ponedeljak, kada će od 20 časova igrati protiv Velike Britanije u Beogradu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

Pogledajte više