FRKA, IAKO JE SRBIJA NA POBEDU OD MUNDOBASKETA: Svetislav Pešić bez ovih igrača ide na megdan Grčkoj!

Novosti online 20. 02. 2023. u 20:03

KOŠARKAŠIMA Srbije jedna pobeda nedostaje da obezbede plasman na Mundobasket, koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

FOTO: M. Vukadinović

Prvi rival u februarskom prozoru "orlovima" je Grčka, ali selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na igrače koji nastupaju za evroligaške klubove.

Tako u sastavu Srbije u duelu u Atini neće biti: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović (Partizan), Ognjen Dobrić, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Luka Mitrović (C. zvezda), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz (Bajern), Vasilije Micić (Efes).

Oni će propustiti meč reprezentacije zbog toga što sa klubovima igraju mečeve Evrolige. Neki su na programu baš na dan duela Srbija - Grčka (petak, 24. februar), a neki dan ranije.

Ipak, uprkos njihovom izostanku Pešić na raspolaganju ima još kvalitetnijih košarkaša, poput Stefana Jovića, Dušana Ristića, Marka Jagodića Kuridže... Takođe, olakšavajuća okolnost je što je Grčka obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, pa su se na spisku Dimitrisa Itudisa našli igrači koji nemaju mnogo iskustva za državni tim.

Ukoliko naša selekcija izgubi taj meč, svi pomenuti igrači će biti u sastvu za duel sa Velikom Britanijom koji se igra 27. februara u Beogradu.

BONUS VIDEO: Delije napravile sjajan ambijent u finalu Kupa Koraća

Pogledajte više