"NAPRAVIO DOBRU STATISTIKU, ALI JE IGRAO LOŠE!" Crvena zvezda nokautirala Monako, a onda je Duško Ivanović ovako reagovao

Novosti online 12. 01. 2023. u 21:00 >> 22:32

CRVENA zvezda je u utorak doživela debakl protiv Real Madrida, ali samo dva dana kasnije deklasirala je Monako, pa i ne čudi zadovoljstvo njenog stratega.

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Crvena zvezda je nokautirala Monako u grotlu "Pionira", posle čega je  trener domaćih, Duško Ivanović, upitan da li je ovo najbolja pobeda u ovoj sezoni Evrolige.

Zamislio se, pa odgovori ovako:

- Rezultatski možda jeste (najbolja), ali odbrana... Imali smo mi i dobrih, možda i boljih izdanja u tom smislu. Ipak, stvarno smo igrali lepo i lako u napadu, lako dolazili do poena, što je dobar znak - rekao je Ivanović za Evroliga TV pre nego što se uputio u svlačionicu, a onda pred novinare.

Tamo je najpre pohvalio trenera Monaka, Sašu Obradovića, zbog njegove konferencije za štampu:


- Saša, hvala ti, ti si odradio konferenciju i za mene. To sam mu rekao malopre. Analizirao je utakmicu i sve bitno rekao - rekao je Ivanović i dodao da je sve u redu sa Nemanjom Nedovićem, koji je u jednom trenutku zatražio izmenu.


Trener Crvene zvezd je bio zadovoljan povratkom Lude Vildoze na teren. Najefikasniji u ekipi "crveno-belih" bio je Filip Petrušev, koji je postigao 21 poen.

- Petrušev je napravio dobru statistiku, ali je igrao loše. Ne bih detaljnije o tome. Šta sam rekao igračima posle meča? Da posle ove utakmice sutra imaju slobodan dan, zaključio je Ivanović.

Filip Petrušev, koji je meč završio sa šest skokova i jednom ukradenom loptom, uz pomenuti košgeterski učinak, ovako je odgovorio na pitanje Evroliga TV-a o svojoj partiji, čak i pre nego što je trener o njemu govorio na konferenciji:

- Nije bilo loše. Ali, nisam baš bio najbolji u odbrani večeras. Tim je bio na nivoum, a to je najvažnije. Važno je i što smo pobedili zbog naših navijača, jer oni nas uvek podržavaju, a mi im u poslednje vreme to nismo uzvratili na pravi način, pa mi je mnogo drago što smo zbog njih trijumfovali. Nama se dešava da često ispustimo prednost koju izgradimo, ali ovoga puta smo vodili od početka do kraja - rekao je 22-godišnji Petrušev.

Evroliga, rezultati:

Četvrtak:

Fenerbahče - Bajern Minhen 79:71

Crvena zvezda - Monako 92:68

Alba - Real Madrid 77:84

Virtus - Olimpijakos 83:85

Petak:

20 Lion - Valensija

20 PAO - Makabi

20.30 Barselona - Efes

20.30 Olimpija Milano - Žalgiris

20.30 Partizan - Baskonija

Evroliga - tabela:

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

Pogledajte više