RISTIĆ UPOZORAVA: "Daćemo sve od sebe, ali neće biti lako..."

Novosti online 03. 09. 2022. u 10:44

SRPSKI košarkaš Dušan Ristić istakao je da našoj reprezentaciji neće biti lako u drugom meču na ovogodišnjem izdanju Evrobasketa protiv Češke, koja je inače domaćin.

Foto: Printskrin/Twitter/@KSSrbije

- Neće biti lako igrati pred punom dvoranom protiv Čeha, ali dacemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - rekao je košarkaški reprezentativac Srbije Dušn Ristić nakon trijumfa nad selekcijom Holandije na startu Evropskog prvenstva, a uoči današnjeg meča sa domaćinom grupe u Pragu (17.30).

Srbija je savladala Holandiju rezultatom 100:76, a debitant na velikom takmicenju u dresu reprezentacije Dušan Risti, postigao je 11 poena i imao šest skokova.

- Većim delom utakmice, Holandija je igrala veoma čvrsto i dobro. Čini mi se da je tridesetak minuta bilo egal, ali mi smo uspeli da ostvarimo komforniju prednost i poslednjih 10 minuta smo odigrali na višem nivou. Zategli smo odbranu i stigli do povoljnog rezultata - rekao je Ristić i dodao da ce sve ekipe u ovoj grupi imati motiv više protiv naše reprezentacije:

- Holanđani su bili maksimalno motivisani da igraju sjajno protiv nas, kao što će i verovatno svaka ekipa u ovoj grupi. Mislim da ćemo dobiti najbolje verzije svih timova protiv kojih budemo igrali. Imajuci u vidu da je ovo bila prva utakmica, smatram da smo uradili dobar posao, ali se nadam da cemo u nastavku igrati mnogo bolje - istakao je Ristić.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića bodri "orlove"

 
Pogledajte više