"MORAMO DA GLEDAMO NAPRED, A NE U RETROVIZOR!" Pešić: Pobede su uvek korisne za samopouzdanje

Novosti online 20. 08. 2022. u 21:25

KOŠARKAŠI Srbije odigrali su odličan turnir u Hamburgu. "Orlovi" su bili najbolji, a igre naše selekcije prokomentarisao je trener Svetislav Pešić.

FOTO: KSS

Vladimir Lučić i drugovi su u finalu pregazili Nemačku, a selektor je istakao da ekipa treba da gleda napred i da su pobede protiv "pancera" i Italije važne za samopouzdanje.

- Kao što sam i rekao pre polaska na turneju, utakmice su nam došle u pravo vreme. Puno smo trenirali i radili, ali sasvim je drugačije kada se igraju utakmice. Pobede su uvek korisne za samopouzdanje, ali je važno da smo ove tri utakmice iskoristili da se bolje uigramo i da svi budemo zajedno na putu. Igrači su razgovarali između sebe, družili se, diskutovali i pravili dogovore za ono što nas čeka. Moramo da gledamo napred, a ne u retrovizor. Sada da se odmorimo, pa da se pripremimo za utakmice sa Grčkom i Turskom. Bila je dobra turneja, tri utakmice u četiri dana je malo naporno, ali trudili smo se da svi dobiju priliku i tako zadržimo svežinu, ali i da se istovremeno uigramo - rekao je Pešić.

Zadovoljan je bio i kapiten Lučić koji je naveo da ekipa u dobrom raspoloženju dočekuje predstojeće izazove.

- Utakmica sa Slovenijom je bila prva prava provera ekipe, gde je Slovenija već bila u daleko boljoj takmičarskoj formi od nas. Igrali su u tom sastavu i julski prozor, kao i više utakmica u pripremnom periodu od nas. Ostali smo kratki za jedan posed ili dobru odbranu da pred punim "Stožicama" slavimo. U Nemačkoj smo pokazali karakter u utakmici sa Italijanima, koji su fizički ušli u meč i napravili razliku. Uspeli smo da se vratimo i to je zbližilo ekipu, što je večerašnji meč pokazao. Protiv Nemačke smo dobro odigrali svih 40 minuta na obe strane terena, rastrčali se i dobra stvar je da idemo srećni nazad i nastavljamo da se spremamo za obaveze koje slede - zaključio je košarkaš Bajerna.

Podsetimo, Srbija 25. avgusta dočekuje Grčku u kvalifikacijama za Mundobasket, a tri dana kasnije naša selekcija gostuje Turskoj.

BONUS VIDEO: Zagrevanje "orlova" pred Nemačku

Pogledajte više