MITROVIĆ ZADOVOLJAN: Lopta je išla dobro u napadu, činilo mi se da smo postigli 20 trojki

Novosti online 05. 11. 2021. u 17:24

LUKA Mitrović zadovoljan je ubedljivom pobedom Crvene zvezde protiv Panatinaikosa i smatra da je ekipa konačno pronašla napadački ritam.

AdmiralBet ABA League / Dragana Stjepanović

Crveno-beli su u pregazili Atinjane sa 81:58 i tako ostvarili najubedljiviju pobedu ikada u Evroligi.

- Da stavimo te neke rekorde na stranu, zaista dobar meč sa naše strane. Posle duže vremena smo uspeli da nađemo napadački ritam od samog starta. U tome nam je mnogo pomogla i dobra odbrana koju smo igrali gotovo tokom svih 40 minuta. Praktično smo Panatinaikosu poene, naročito u prvom poluvremenu, dozvoljavali iz naših grešaka i omogućavali mu da iz kontri postiže poene. Možemo da budemo zadovoljni. Ko god je bio na terenu dao je veliki doprinos i definitivno nam je bila potrebna jedna ovakva utakmica, da skinemo sa leđa teret koji smo nosili prethodnih par nedelja - rekao je Mitrović.

Centar šampiona ABA lige istakao je da je protoko lopte bio mnogo bolji, ali i da je šut za tri konačno koliko-toliko proradio.

- Bilo je i u porazima momenata dobre igre, ali nam je nedostajalo protoka lopte u napadu, bili smo mnogo statični, predvidivi... Lako nas je bilo braniti. Sada to nije bio slučaj. Lako smo pronalazili otvorene pozicije, lopta je dobro išla, iz toga su nastajale i asistencije. Ne znam koliko smo trojki postigli, ali činilo mi se da smo ih postigli 20 s obzirom na to koliko smo ih postizali u prethodnim mečevima.

Atmosfera na tribinama dvorane "Aleksanar Nikolić" bilo je odlično i nema sumnje da su navijači dali veliki doprinos u ubedljivom trijufu.

- Nisam stekao utisak da je lošija atmosfera bila protiv Albe. Mi smo slabije igrali i to je usko povezano - navijanje i naše izdanje na terenu. Potrebno je i navijačima dati povoda za jače navijanje i mislim da je naša slabija igra bila jedini razlog.

Zvezda nema mnogo vremena za odmor i pripremu narednom meča, jer već u nedelju (18.45) sledi gostovanje Zadra u ABA ligi.

- Nema mnogo vremena ni za pripremu, ali ni za padanje u trans posle ovakvog meča. Tradicionalno teško gostovanje. Idemo kao favoriti. Na nama je da to i opravdamo - zaključio je Luka Mitrović.

BONUS VIDEO: Koreografija navijača Zvezde pred meč sa Midtjilandom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više