KRAJ ZBOG ŠOK-ISPADANJA SA SVETSKOG PRVENSTVA: Belgija na njega više neće računati

Novosti online 01. 12. 2022. u 20:02

FUDBALSKA reprezentacija Belgije stigla je na Svetsko prvenstvo kao jedan od favorita, a imajući uvidu da ga napušta već posle prve faze, i ne čudi što će je uskoro voditi novi selektor.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon remija u meču Belgija - Hrvatska (uz neke zaista neverovatne promašaje Romelua Lukakua), "vatreni" su prošli dalje, njen rival ispao, pa je Roberto Martinez obelodanio da više neće biti belgijski strateg.

Ali, nije dao otkaz, niti ga je dobio.

- Ne, ja dajem ostavke. Istekao mi je ugovor. Od 2018. sam imao mnogo prilike da odem u klubove koji su me tražili, ali nisam to učinio jer sam želeo da ostanem lojalan. Ovo je, prosto, bila moja poslednja utakmica (po ugovoru koji je važio dok je Belgija učesnika Mundijala u Kataru) - rekao je 49-godišnji stručnjak.

On je 2016. preuzeo reprezentaciju i odveo je do senzacionalnog trećeg mesta na prošlom Svetskom prvenstvu, u Rusiji.

Ubeđen je, na rastanku, da ovo nije kraj "zlatne generacije" belgijskog fudbala, ali da se on lično uželeo klupskog posla, te zato napušta reprezentativna nadmetanja.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Švajcarske u petak od 20 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu, koja se igra kad i Brazil - Kamerun, možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

Pogledajte više