DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO URADIO? Dragan Stojković Piksi i potez pred Srbija - Brazil koji drugima ne bi pao na pamet (VIDEO)

Novosti online 23. 11. 2022. u 20:41

SVETSKO prvenstvo u fudbalu donosi svakog dana uzbuđenja, a "samo što nije" na red došao i glavni događaj za nas: meč Srbija - Brazil u 1. kolu grupe G. Uoči te utakmice selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi izveo je jednu nesvakidašnju bravuru. Ali, ne na terenu.

Printskrin: RTS

Podsetimo, strateg reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je vrlo zanimljivu konferenciju za štampu, a jedan njen segment je, kako vreme odmiče, sve neverovatnije.

Naime, u "moru" pitanja koja su bila upućena njemu i kapitenu našeg državnog tima, Dušanu Tadiću, jedno je delovalo isključivo kao šaljivo. Ali...

Jedan od pristunih novinara je, naime, rekao sledeće:

- Selektore, imao sam priliku da razgovaram sa nekoliko Japanaca koji su došli na Svetsko prvenstvo. Svi su vas pozdravili, poželeli da pobedite sutra 3:0 (Brazil), da se sretnete (s Japanom) u finalu Svetskog prvenstva i da onda preuzmete reprezentaciju Japana...

- Je l' tako? - upitao je Piksi, pa dodao nešto što nikome drugome ne bi palo na pamet, jer su Japanci igrali sa moćnom Nemačkom, koja uvek i svuda važi za favorita, naročito na velikim takmičenjima: - Prvo nek' oni dobiju Nemačku danas, pa ćemo lako za nas posle.

Takav optimizam, pomisao da Japanci uopšte mogu da izbegnu poraz, a kamoli još i da pobede "pancere", verovatno nije bio ni široko rasprostranjen u "zemlji izlazećeg sunca", ali - Piksi je, očigledno, ne samo iz svoje ljubavi prema Japanu, rekao šta je rekao.

A nedugo po okončanju pomenute konferencije za štampu upravo se i desio senzacionalan preokret Japana protiv Nemačke, začinjen trijumfom koji je Stojković i "prizvao".

Selektor "orlova" je, inače, na ono pitanje dodao i sledeće:

- Hvala vam na lepim željama. Znate ceo istorijat, moj sa Japanom, tako da... bilo bi suvišno da dam bilo kakav komentar. Kako oni nama i meni žele sve najbolje, tako i ja njima isto želim sve najbolje na ovom Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pogledajte više