Uvertira za finale Kupa u Novom Sadu: Vojvodina sa penala savladala Partizan (VIDEO)

S. B. 19. 06. 2020. u 20:53

Vojvodina je dobila derbi. Večeras na ”Karađorđu” u sjajnom fudbalskom ambijentu pred 5.000 navijača, nadigrala je Partizan “minimalcem” koji je sa bele tačke doneo centarfor Nemanja Čović u uvertiri duela.

FK Partizan

Tako su Novosađani potvrdili izlazak na evropsku scenu i treće mesto na tabeli a posebno stekli psihološku prednost pred mnogo značajni meč sa istim rivalom. Naime, Vojvodina i Partizan će se u sredu 24. juna odmeriti u finalu Kupa Srbije u Nišu.

Partizan je, čini se, igrao nešto laganije od domaćina i tek u nastavku ubacio u punu brzinu, što međutim, nije bilo dovoljno da stigne po terenu razletele izabranike trenera Nenada Lalatovića.

AMBIJENT
NAVIJAČI Vojvodine na severnoj i Partizana na suprotnoj, južnoj tribini, urpiličili su sjajan dekor na “Karađorđu” i doprineli željenom, fudbalskom ambinejtu. Neprekidno su, svaki sa svoje strane , zdušno bodrili mezimce na terenu.

Fer i korektan meč sa ne baš preterano mnogo uzbuđenja, na žalost obeležile su čarke posle poslednjeg sudijskog zvužduka. Nekoliko igrača domaćih i gostiju su se pokoškali uz negodovanje i zvižduke sa tribina, ali je obezbeđenje brzo intervenisalo i sprečilo veći incident osim iskrice.

Domaći fudbaleri su sa terena, na kraju, ispraćeni zasluženim aplauzom.

Novosađani su borbenije, sa vidnom željom i htenjem da dominiraju, ušli u meč i to im se isplatilo već u 13., za Partizan baksuznom minutu. Drinčić je kreirao akciju a najisturenijeg Mrkaića nespretno u svom “šesnaestercu” sapleo Marković, za penal. Precizan sa “jedanaesterca bio je strelac Čović za prednost svog tima.

Sa svoje strane, “crno-beli” nisu uspevali da prenesu težište igre pred gol domaćina. Zdjelar i Pavlović su pokušavali da probiju zgusnutu sredinu domaćina, čiji fudbaleri su odlično stajali na terenu. Zatvorili su linije ka Markoviću i napadačima gostiju,prekidali akcije i pretili iz polukontri. U takovj postavci stvari, izabranici trenera nenada Lalatovića su sigurnije delovali na terenu kojim je, deleći upotrebljive lopte, gospodario domaći kapiten Drinčić.

Tek posle pola časa igre vicešampion je došao sebi i uputio prvi šut na gol rivala. Sjajan pokušaj Ivanovića, međutim osujetio nje domaći golman Sdimić, koji je “izvadio” loptu ispod prečke. Minut kasnije, ponovio je intervenciju i ovaj put sprečio Matića da se raduje.

Za pormašaje, zamalo da usledi kazna, ali je šut Drinčića iz slobodnog udarca, fijuknuo pored stative. Unastavku, trener gostiju, Sava Milošević, je umesto Zdjelara ubacio Natha a malo kasnije i Sumu, koji je ušao umesto Stevanovića i Partizan je živnuo.

Preuzeli su Beograđani sredinu, probijali po bokovima ali ne i bili dovoljno skoncentrisanoi u završnici napada. Smetali su im stameni štoperi Vojvodine, Bralić i Saničanin, ali i plitka, organizovana odbrana Vojvodsine. Ipak, tim iz Humske jedan nije odustajao ali jednako tako ije ni supeo da stigne prednost domaćina.

Strelci: Čović u 13. minutu (iz jedanaesterca)

Novi Sad. Stadion :”Karađorđe”. Gledalaca: 5.ooo. Sudija: Miloš Đorđić (Beograd)6. Pomoćnici:Nemanja Petrović i Bojan Banović.

VOJVODINA: Simić 7, Andrić 6,5, Saničanin 6,5, Bralić 7, Đorđević 6,5, Stojković 6,5, Drinčić 7,5, Vukadinović 6,5 ( OD 88. Nešković), Mrkaić 6,5 ( od 68. Devetak 6,5) Čović 7,5 ( od 46. Zukić 6,5), Bojić 6,5 ( od 83. Gemović)

PARTIZAN: Popović 6,5, Smiljanić 6,5, Vujačić 6,5, Vitas 6, Brežančić 6,5, Zdjelar 6 ( od 46. Natho 6,5), Pavlović 6,5 ( nod 85. Stanojlović), Marković 6,5 ( od 765. Štulić) Stevanović 6 ( od 64. Suma), Ivanović 6,5, Matić 6,5.

Žuti kartoni: Saničanin, Mrkaić, Stojković (Vojvodina) Matić, Vitas, Zdjelar, Štulić (Partizan)

Pogledajte više