LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA: Dva promašena penala i heroj iz Francuske obeležili revanš Napoli - Milan (VIDEO)

Novosti online 18. 04. 2023. u 20:23 >> 23:06

PRAVA ludnica viđena je u Napulju u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Napoli i Milan su odigrali nerešeno 1:1 u meču koji su obeležila dva promašena penala.

FOTO: Tanjug/AP

Obradovali su se navijači domaćeg tima kad su u timu videli Viktora Osimena, ali Nigerijac je bio u potpunosti zaustavljen. Jednom je ozbiljnije zapretio Majku Manjanu i to je bilo dovoljno da postigne gol koji ipak pomogao Napolitancima da prođu dalje.

Od početka meča je tim Lučana Spaletija krenuo da napada, no nije stvorio pravu šansu. Potom je usledio šok pod "vezuvom". Igrao se 22. minut kada je oboren Rafael Leao, loptu je na belu tačku namestio Olivije Žiru, pročitao ga je Aleks Meret i zaustavio njegov pokušaj.

Nisu se stvari mnogo promenile nakon tog trenutka. Napoli je napadao, Milan se odlično branio. Onda je usledila munjevita konta gostiju. Leao je dobrih 50 metara vukao loptu, uposlio je Žirua, a Francuz sada nije promašio i "rosoneri" su tako u 43. minutu načinili veliki korak na polufinalu elitnog takmičenja.

Drugo poluvreme je počelo šansom Kviče Kvaratskelije. Slika je bila ista kao u prvom delu susretu. Napadi domaćina iz kojih nije bilo mnogo opasnosti po goste.

Ipak, sve je moglo da se promeni u 82. minutu. Gruzin je dobio priliku da iz penela savlada Francuza na golu Milana, ali je Manjan kao i njegov kolega sa druge stran zaustavio udarac krlinog napadača domaćeg tima sa 11 metara.

Napoli je preko Osimena postigao počasni gol u trećem minutu nadokande, no to nije bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu.

Milan će u polufinalu (prvom od sezone 2006/2007) igrati protiv boljeg iz susreta Inter - Benfika (prvi meč 2:0).

Napoli - Milan 1:1 (0:1), ukupno 1:2

Stadion: "Dijego Armando Maradona". Gledalaca: 52.728. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Strelci: Osimen 90+3. (Napoli) - Žiru 43. (Milan).

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Rahmani (od 74. Ostigard), Žuan Žesus, Rui (od 34. Olivera) - Ndombele (od 63. Elmas), Lobotka, Zjelinski (od 74. Raspadori) - Politano (od 34. Lozano), Osimen, Kvaraškelija.

MILAN (4-2-3-1): Manjan - Kalabrija, Kjer, Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Dijaz (od 59. Mesijas), Benaser, Leao (od 84. Salemakers) - Žiru (od 68. Origi).

Drugo poluvreme: Napoli - Milan 1:1

90+4' - Kraj utakmice!

90+3' - Uspeo je Napoli da izjednači. Osimen je umakao Mesijasu i glavom matirao Majka Manjana.

80' - Još jedan penal na utakmici, ovoga puta za Napoli. Di Lorenco je poslao oštru loptu po zemlji, ona je u ruku pogodila Tomorija i Marčinjak je odmah pokazao na belu tačku. No i sada je golman bio na visini zadatka. Manjan je pročitao Kvaratskeliju i odbranio mu je udarac.

72' - Borbeno je pod vezuvom, Napoli napada ali jalovo. Dve glavne napadačke opcije domaćeg tima Kvaratskelija i Osimen su zaustavljeni.

64' - Velika prilika za Olivera. Ostao je Urugvajac sam na pet metara od gola rivala, šutirao je glavom pored stative.

61' - Probao je i Lozano. Ništa ni od njegovog pokušaja. Domaći su u neverici kako se Milan dobro brani i koliko je teško izabranicima Lučana Spaletija da dođu do izgledne prilike.

58' - Dar mar je po levoj strani napravio Kvaratskelija, ali je opet neprecizno šutirao, tačnije poslao je loptu visoko preko gola.

54' - Osim pokušaja Gruzina ništa vredno pomena se nije desilo u drugom delu meča. Napoli drži loptu, no Milan dobro stoji na terenu i ne dozvoljava Napolitancima da ugroze Manjana.

FOTO: Tanjug/AP

46' - Počelo je drugo poluvreme i odmah je veliku priliku imao Kvaratskelija. Prevaraio je Kalabriju, ali je njegov udarac otišao preko gola, tako da do promene rezultata nije došlo.

Prvo poluvreme: Napoli - Milan 0:1

45+7' - Završeno je prvo poluvreme u Napulju.

45+3' - Postigao je gol Viktor Osimen, ali je on opravdano poništen zbog igranja rukom napadača iz Nigerije.

45' - Prvo poluvreme je produženo za čak šest minuta.

43' - Poveo je Milan u Napulju. Kao brzi voz je probio Rafael Leao. Vukao je Portugalac više od 50 metara loptu, niko nije uspeo da ga zaustavi, uposlio je usamljenog Žirua kome nije bilo teško da postigne gol i iskupi se za promašaj sa bele tačke.

FOTO: Tanjug/AP

37' - Nadali su se navijači Napolija da bi sada sudija Šimon Marčinjak mogao da pokaže na belu tačku na drugoj strani. Ipak, nakon konsultacija sa kolegama iz VAR sobe Poljak je odmahnuo rukom i pokazao da od kaznenog udarca nema ništa.

33' - Veliki problem za Napoli. Dva jako bitna igrača moraju da izađu iz igre zbog povreda. Mario Rui i Mateo Politano su završili utakmicu, a njih su zamenili Matijas Oliveira i Irvin Lozano.

28' - Neverovatna prilika za goste. Žiru je izašao sam ispred Merta, no Italijan ga je opet pobedio, tako da je sada Meret - Žiru 2:0.

22' - Penal za Milan. Domaći navijači nisu ovo očekivali. Rafael Leao je oboren, a loptu je na belu tačku namestio Olivije Žiru. Ipak, Aleks Meret je pročitao udarac Francuza i zaustavio njegov šut sa 11 metara. Ovo je bio njegov prvi promašaj sa bele tačke posle 11 godina. To je poslednji put uradio u dresu Arsenala u meču protiv Koventrija.

FOTO: Tanjug/AP

19' - Još jendom je Politano oprobao udarac i ponovo je ishod bio isti. Lopta je završila pored desna stative.

13' - Preti Napoli. Sada je tukao Politano i opet je čuvar mreže "rosonera" dobro procenio let lopte i pustio je da ode pored gola.

9' - Prvi udarac u okvir gola i to gostiju. Ušao je u sredinu Kviča Kvartaskelija, ušao je u sredinu dobro šutirao, no Manjan je bio dobro postavljen i zaustavio je pokušaj Gruzina.

6' - Napoli je od starta meča napao. Mario Rui je izveo dobro slobodan udarac, ali Manjan je dobro procenio let lopte i nije morao da interveniše. Dominacija domaćeg tima ogleda su tome da je za manje od minuta izvela čak tri kornera.

1' - Počela je utakmicu na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Uoči meča:

"Rosoneri" su trijumfovali u Milanu sa 1:0 i sada se većina navijača na stadionu "Dijego Armando Maradona" nada da će izabranici Lučana Spaletija neutralisati minus i proći dalje.

Ono što može da raduje domaće navijače je povratak u tim prvog napadača Viktora Osimena koji je zbog povrede propustio prvi duel. Nema sumnje da će Napoli sa njim biti ubojiti po gol Majka Manjana.

POVRATAK Viktor Osimen/Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Sa druge strane tim Stafana Piolija samopouzdanje gradi na rzultatu iz prve utakmice, ali i činjenica da je u dva od tri duela ove sezone pobedio današnjeg rivala (trijumfovao na istom ovom mestu 0:4 u Seriji A).

Goste će sačekati vatrena atmosfera, pošto Napulj već "gori" i domaći navijači se nadaju pozitivnom ishodom.

Drugi meč dana u kome Čelsi dočekuje Real Madrid, takođe možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Sastavi timova:

NAPOLI (4-3-3): Meret - Di Lorenco, Rahmani, Žuan Žesus, Rui - Ndombele, Lobotka, Zjelinski - Politano, Osimen, Kvaraškelija.

MILAN (4-2-3-1): Manjan - Kalabrija, Kjer, Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Dijaz, Benaser, Leao - Žiru.

BONUS VIDEO: SPEKTAKULARAN GOL ZVEZDE: Kako su samo crveno-beli poveli protiv Radničkog...

Pogledajte više