VLAHOVIĆ DOBIO "ŠAMAR" OD ITALIJANSKE ŠTAMPE: Javnost žestoko udarila po Srbinu

Novosti online 22. 10. 2022. u 14:23

SRPSKI fudbaler Dušan Vlahović je svake druge nedelje "trn u oku" italijanskim medijima. Nakon prošlonedeljnih odličnih natpisa kada je rešio derbi Torina, sada je ponovo pao u nemilost javnosti.

Foto: Tanjug / AP

Kritike su ostavile traga na Srbinu koji je bio nevidljiv u većem delu meča, nije uputio ni šut ka golu rivala, a na terenu je bio veoma nervozan zbog toga što ne dobija upotrebljive lopte od saigrača.

Situacija je posebno eskalirala u 57. minutu kada je Vlahović izgubio živce i zakačio sa se Filipom Bandinelijem, nakon čega ga je brzo zamenio Maks Alegri, što italijanska štampa i te kako opravdava i poručuje da je to bio pravi potez.

"Gazeta delo Sport" se bavio ovim incidentom ističući da "Alegrijevi komplimenti ne čine dobro Vlahoviću, te da je njegova igra krenula korak unazad u odnosu na derbi sa Milanom".

"Tuto sport" navodi da je "Vlahović bio dobar u kontroli lopte, i brzo ju je ostavljao saigračima, ali da uprkos trudu nije postigao gol".

"Korijere dela Sera" dala je Dušanu ocenu pet, a "Gazeta delo sport", kao i Korijere delo Sport" dali su mu 5,5, a "Tuto sport" ga je počastio ocenom 6,5.

Za razliku od njega sada je Alegri bio solidno ocenjen sedmicom.

- Sad izgledamo kao tim. Dobro smo počeli sezonu, pa je sve krenulo nizbrdo... Nije bilo lako jer smo 60 minuta protiv Empolija 'patili', igrali su dobar presing i nismo mogli do drugog gola nego smo rizikovali da izjednače. Dodali smo potom gas i došli do pobede, rekao je Alegri.

Duel protiv Benfike koji se igra naredne nedelje ključan je za budućnost Alegrija na klupi Juventusa, a tri boda potrebna su crno-belima za prolaz dalje.

Pogledajte više