"IGRAČIMA SAM REKAO DA JEDNU STVAR NE ZABORAVE": Dragan Stojković Piksi o posebnoj motivaciji za meč Srbija - Švedska

Novosti online 24. 09. 2022. u 23:15

SRBIJA i Švedska su odigrale fantastičan meč pretposlednjeg kola Lige nacija, a konačan ishod veoma je obradovao selektora "orlova".

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Srbija je posle preokreta pobedila Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, posle čega je strateg naše nacionalne selekcije, Dragan Stojković Piksi najpre istakao sledeće:

- Sigurno da sam ponosan na igrače, na stil igre i fudbal koji želimo da pokažemo. Generalno... Bili smo bolji od Švedske, ne samo gledano u golovima, već i u igri, mislim da smo delovali dominantno, da smo kontrolisali situaciju. Mislim da je ta igra koju i želimo da pokazujemo donela ovakav rezultat. Ovo je jedno prelepo veče za nas, mislim da su i ljudi koji su bili na stadionu, tojest klinci koji su bili... da će otići kući srećni - iskreno je rekao Piksi.

O deci, koja su zbog kazne UEFA jedina i mogla na stadion "Rajko Mitić", je dodao još nešto:

- Mi smo na današnjem sastanku pred utakmicu upravo i govorili da imamo jednu dodatnu odgovornost. Ta deca gledaju i znam koliko je njima stalo da ostvarimo dobar utisak, da evenutalno i pobedimo. I... upravo je to bila jedna od tema našeg sastanka, da igrači ne zaborave da su na tribinama najverniji navijači i da zaslužuju da zaista vide jednu lepu fudbalsku predstavu. Meni je drago da je ispalo onako kako smo želeli, planirali, zamislili, tako da klinci mogu mirno da spavaju večeras - uz osmeh je rekao Stojković. 

O onome što sledi, gostovanju u Norveškoj, istakao je da se "neće menjati stil igre":

- Pokušaćemo da kroz našu igru i ono što možemo da pružimo na terenu dođemo do pozitivnog rezultata. Ako Norveška bude bolja, kao pravi sportisti, čestitaćemo joj, ali joj neće biti lako, u svakom slučaju - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Podseitmo, "orlovi" već u utorak ponovo igrajuk i to protiv Norveške - u meču koji odlučuje o tome koja će od te dve ekipe proći u elitnu, "A" diviziju Lige nacija.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pogledajte više