SVETOZAR MARKOVIĆ POČINJE TREĆI MANDAT U PARTIZANU - Bez pompeznih izjava o zacrtanim ciljevima: "Pričaću samo na terenu"

M. BLAŽIĆ

02. 07. 2022. u 22:54

OD početka prelaznog roka je označen kao praktično jedina opcija za pojačanje štoperske pozicije i osam dana pre početka Superlige Partizan ga je dočekao. Olimpijakos je dao zeleno svetlo za transfer Svetozara Markovića, a za razliku od prethodnog povratka 22-godišnjeg defanzivca, sada je u pitanju trajnija saradnja, pošto je ugovor sa crno-belima potpisan na četiri godine.

FOTO: Novosti

Cela priča je praktično bila završena već pre sedam dana, samo se čekalo da Grci aminuju dogovor jer je odavno bilo jasno da Marković i Olimpijakos nemaju budućnost.
 

Mladi defanzivac je maksimalno radio iščekujući pozitivan rasplet, otud i ne čudi što je već u meču protiv Fenerbahčea dobio priliku da zaigra.

- Presrećan sam što sam ponovo kod kuće i što ću nositi dres Partizana. Jedva čekam da ponovo zaigram za klub i dam sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve za sledeću sezonu. Pratio sam sve mečeve tima u proteklom periodu, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi - istakao je momak koji predstavlja četvrtu akviziciju kluba ovog leta.

Ne krije Marković žal što je dobar učinak tima iz prošle sezone ostao bez naplate.

- Bili smo na korak do osvajanja šampionske titule, ali smo, nalažost, pred kraj izgubili trku i jako mi je žao zbog toga. Kako zbog igrača, ljudi u klubu, tako i navijača, no, nadam se da ćemo u narednoj godini imati više sreće i uzeti ono što nam pripada.

Jedan od Markovićevih naboljih prijatelja - Zlatan Šehović se takođe vratio u Partizan, stigli su još Aleksandar Filipović i Patrik Andrade, a pre svega toga je angažovan i trener Ilija Stolica, koga Svetozar odlično poznaje iz mlađih selekcija Srbije.

- Drago mi je zbog svih ovih momaka i trenera, posebno Zlatana Šehovića. Pre tri godine smo zajedno igrali u Partizanu, pa se on malo posle mog odlaska u Olimpijakos obreo u Izraelu. Eto, sada smo se zajedno vratili kući i nadam se da ćemo imati lep period u Partizanu. Stigao je i trener Stolica, koji je promenio sistem i način igre. Sarađivali smo u mlađim selekcijama, kadetskoj, omladinskoj, mladoj i dugi niz godina se poznajemo i verujem da će saradnja i sada biti sjajna.

Prvi povratak u Partizan je prošao odlično, Marković je bio jedan od najvećih oslonaca Stanojevićevog tima, pa ga je doskorašnji trener često apostrofirao kao najboljeg pojedinca u timu.

- Ne bih voleo da pričam puno o budućnosti, niti da obećavam, samo mogu da kažem da ću dati sve od sebe za moj klub i da ću "govoriti" na terenu - zaključio je Marković.

KRILO I BONUS NA VIDIKU

PRELAZNI rok u smeru dolazaka je blizu kraja pošto je, prema najavama sportskog direktora, ostalo još samo da tim pojačaju krilni fudbaler iz inostranstva i domaći fudbaler iz kategorije bonusa. Prema najavama iz Humske, to bi trebalo da se reši u narednih nekoliko dana.

Pogledajte više